Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná AC elektrická nabíjačka od Hondy pomôže v núdzovej situácii

Prenosná AC elektrická nabíjačka od Hondy pomôže v núdzovej situácii
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Honda vydala prenosnú elektrickú nabíjačku s názvom LiB-AID E500, ktorá by sa dala prirovnať k powerbanke pre smartfóny, no je výrazne väčšia, má v sebe oveľa viac energie a dokáže dodávať napájanie striedavým prúdom (AC) pre zariadenia, ktoré sa bežne používajú iba prostredníctvom elektrickej zásuvky.

Prenosná elektrická nabíjačka Honda LiB-AID E500 meria 266 x 182 x 248 milimetrov a váži 5,3 kilogramu, takže to nie je niečo, čo by ste si vložili do ruksaku. S váhou porovnateľnou s autobatériou to určite nikto nebude chcieť prenášať príliš dlho. Na druhá stranu nabíjačka môže byť užitočným pomocníkom pri výpadku elektrickej energie v prípade, že potrebujete napájať nejaké zariadenia, ktoré sa bežne napájajú z elektrickej zásuvky, ako je počítač alebo notebook. Model E500 je údajne schopný nabiť bežný notebook až štyrikrát do plnej kapacity batérie a smartfón udrží v chode po dobu niekoľkých týždňov.

Prenosná elektrická nabíjačka Honda LiB-AID E500.

Okrem toho prenosná elektrická nabíjačka E500 ponúka riešenie pre množstvo situácií, ako môžu byť aj mimoriadne udalosti v prípade katastrofy. Pri plánovaní mimoriadnych udalostí treba počítať s tým, že záchrana nemusí prísť rýchlo. Za týchto okolností by sa nabíjačka E500 mohla stať užitočným pomocníkom spolu s generátorom, takže by ste ho mohli prenášať tam, kde bude potrebné.

Honda LiB-AID E500 je nabíjateľná z domácich elektrických zásuviek alebo zo zásuvky v automobile (DC12V). Používateľ má k dispozícii dva porty USB (DC5V) a dve napájacie zásuvky striedavého prúdu (AC100V) pre výstup s celkovým výkonom až 500 W alebo približne 1 hodinu nepretržitého napájania elektrinou s menovitým výkonom 300 W.

Možnosti využitia prenosnej elektrickej nabíjačky Honda LiB-AID E500.

Nabíjačka používa sínusový invertor spoločnosti Honda, čiže dodáva vysokokvalitnú elektrickú energiu, ktorá zodpovedá elektrickej sieti v domácnosti. Prenosná elektrická nabíjačka Honda LiB-AID E500 je k dispozícii na japonskom trhu v obchodných zastúpeniach Hondy za cenu približne 800 dolárov, no čoskoro by mohla byť dostupná aj v iných krajinách.

Prenosná elektrická nabíjačka Honda LiB-AID E500.