Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chladničky LG ohromujú rodiny na celom svete

Chladničky LG ohromujú rodiny na celom svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Len málo ľudí by o nenápadnej domácej chladničke hovorilo ako predmete, ktorý zmenil život ich rodiny. Inovácie, ktorými chladničky v priebehu posledných 60 rokov prešli, premenili tento spotrebič do dnešného vysoko funkčného, ergonomického a ekologického produktu.

Spotrebiče sa vyvíjajú tak, aby vyhoveli novým požiadavkám zákazníkov. Najlepšie inovácie prinášajú výrobcovia, ktorí predvídajú užívateľské trendy a plnia priania zákazníkov skôr, ako ich vyslovia. LG si znovu vydobyla povesť firmy, ktorá sa nebojí prekračovať hranice a nabúravať konvencie. Jej odhodlanie trvalo pracovať a prinášať spotrebiteľom funkcie zvyšujúce ich pohodlie vyústilo v mnoho prelomových výrobkov, vrátane zariadení Home Bar a chladničky InstaView Door-in-Door s technológiou invertorového lineárneho kompresora, ktorý zlepšuje celkovú energetickú účinnosť a výkon.

V roku 1998 uviedla spoločnosť LG produkt Home Bar, ktorý predstavoval spojenie pohodlia a efektívneho využitia úložného priestoru. Home Bar ponúkol jedinečný, rozčlenený priestor, ktorý bolo možné využiť ako domáci bar, poličku alebo dokonca chladničku. Užívatelia už nemuseli otvárať celý spotrebič, vybrať nápoj a pokračovať v príprave na kuchynskej linke. Stačilo vytiahnuť poličku a naliať si drink, bez toho aby bolo nutné urobiť krok navyše. Ak chcel používateľ nedopitý nápoj uchovať, mohol ho ponechať v úložnom priestore, kde sa k nemu neskôr ľahko a rýchlo dostal.

Po úspechu zariadenia Home Bar hľadala spoločnosť LG ďalšie spôsoby, ako môžu jej výrobky ešte zvýšiť pohodlie používateľov. Výskumy ukazujú, že zákazníci LG otvárajú chladničku v priemere 79-krát za deň.Napriek tejto skutočnosti majú 4 z 10 zákazníkov problém si zapamätať, čo v chladničke je, čo vedie k vyhadzovaniu skazených potravín. LG preto v roku 2010 vytvorilo nápaditú chladničku Door-in-Door, ktorá predstavuje prvú inováciu tohto typu a uľahčuje usporiadanie často používaných položiek v chladničke. Tie možno ľahko vybrať, bez nutnosti otvárať celé dvere a nechávať unikať cenný chladný vzduch. Vďaka nižšej frekvencii otvárania hlavných dverí zostávajú potraviny dlhšie čerstvé.

Chladnička LG InstaView Door-in-Door

V roku 2014 uviedlo LG prvú chladničku Door-in-Door s dvojitými dverami, čo zdvojnásobilo pohodlie a umožnilo ešte vyššiu flexibilitu v usporiadaní potravín.

Dnes je hlavnou prioritou spoločnosti energetická účinnosť. Výskumníci odhalili, že každý rok sa vyplytvá od 50 do 120 kWh energie kvôli únikom chladného vzduchu v dôsledku otvárania dverí chladničky. V roku 2016 preto LG vyvinulo chladničku InstaView Door-in-Door, ktorá umožňuje pohľad do chladničky, bez toho, aby bolo nutné otvárať dvierka. Dvojnásobným poklepaním na priehľadné dvere sa osvetlí jej interiér a je zreteľne vidieť obsah. Odozva verejnosti prekvapila - kedykoľvek spotrebitelia videli takú chladničku vo obchode, nemohli odolať pokušeniu na dvere zaklopať. Chladnička LG InstaView Door in Door sa stala predmetom diskusií, pretože v podstate zmenila spôsob, akým spotrebitelia chladničky používajú.

(Zdroj: Tlačová správa LG)