Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bosch Roxxter: Robotický vysávač poupratuje aj postráži vašu domácnosť

Bosch Roxxter: Robotický vysávač poupratuje aj postráži vašu domácnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Bosch sa rozhodla zapojiť do sveta inteligentných robotických vysávačov svojim vlastným modelom Roxxter, ktorý predstavila na výstave IFA 2017 v Berlíne. Bosch popisuje Roxxter ako automatický čistiaci prostriedok, ktorý ako prvé malé zariadenie tohto výrobcu podporuje aplikáciu Home Connect.

Nový robotický vysávač Bosch Roxxter si prináša niekoľko pokročilých funkcií, medzi ktoré patrí napríklad digitálna kamera. Tá je schopná streamovať video priamo do smartfónu majiteľa, ktorý si tak teoreticky prostredníctvom aplikácie môže na diaľku monitorovať, čo sa deje v jeho domácnosti. Roxxter by mal tiež reagovať na hlasové príkazy, ktoré používateľ zadá svojej digitálnej asistentke Alexe ukrytej napríklad v inteligentom reproduktore alebo telefóne.

Medzi ďalšie schopnosti robotického vysávača Roxxter patrí skenovanie okolia a rozpoznávanie nábytku, schodov či iných prekážok. Vysávač si tieto úskalia zaznamená a počas upratovania sa im snaží vyhnúť. Nič, čo by nezvládli aj mnohé iné robotické vysávače na trhu.

Robotický vysávač Bosch Roxxter.

Rovnako ako top modely iRobot Roomba či Neato, aj Roxxter zostavuje štatistiky čistenia a generuje podrobné mapy. Okrem toho poskytuje možnosť určenia priestoru, ktorým sa robotický vysávač má vyhnúť. Napríklad koberce s dlhými vláknami alebo detské izby, v ktorých sú porozhadzované hračky.

Momentálne nie je známa cena ani dostupnosť predstaveného robotického vysávača Bosch Roxxter.

Robotický vysávač Bosch Roxxter.

Robotický vysávač Bosch Roxxter.