Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výkonné domáce projektory LG už čoskoro rozžiaria výstavu IFA 2017

Výkonné domáce projektory LG už čoskoro rozžiaria výstavu IFA 2017
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najväčšia európska výstava spotrebnej elektroniky IFA 2017 už pomaličky klope na dvere a tak spoločnosť LG vydala skoré oznámenie o svojich dvoch nových projektoroch, ktoré si budú môcť návštevníci výstavy pozrieť na vlastné oči. Projektor LG ProBeam UST s krátkou projekčnou vzdialenosťou dokáže premietať obraz už z niekoľkých centimetrov, zatiaľ čo model LG MiniBeam je osadený batériou pre sledovanie obľúbených filmov aj na cestách.

Nový projektor LG ProBeam UST má kompaktné telo v tvare písmena I a jeho výhodou je, že dokáže premietnuť na stenu obraz s uhlopriečkou až 100 palcov len zo vzdialenosti 12 centimetrov od steny, respektíve premietacej plochy. Laserový projektor má rozlíšenie Full HD 1080p a vďaka tejto jeho schopnosti sa dá položiť na povrch nábytku v obývačke pri stene bez nutnosti nejakého špeciálneho stojanu. To prináša napríklad výhodu v tom, že ak niekto pri sledovaní filmu vstane a ide si pre občerstvenie, neprekríži laserové svetlo z lampy projektora a nepokazí tak ostatným zážitok zo sledovania filmu.

Laserový projektor LG ProBeam UST dokáže premietnuť 100 palcový obraz zo vzdialenosti len 12 centimetrov od steny.

Projektor LG ProBeam UST by podľa vyjadrenia spoločnosti LG mal byť 1,5 krát jasnejší ako jeho predchádzajúci model UST. Jeho svietivosť 1 500 ANSI lúmenov by pritom mala byť dostatočne jasná pre sledovanie obsahu bez potreby zatemnenia miestnosti. Kontrastný pomer 150 000 : 1 by tiež mal prispieť k ostrému obrazu.

Projektor disponuje funkciou automatickej korekcie zakrivenia lichobežníka, ktorá sa postará o horizontálne a vertikálne vyrovnanie obrazu. Nechýba možnosť pripojenia k bezdrôtovým reproduktorom či slúchadlám a možnosť využitia platformy LG webOS Smart TV pre prístup k streamingovým službám. Laserová lampa by mala mať životnosť až 20 000 hodín, čo je už pekne obrovská várka filmov.

Prenosný LED projektror LG MiniBeam disponuje nabíjateľnou batériou s kapacitou 9 000 mAh.

O novom LED projektore LG MiniBeam zatiaľ nebolo zverejnených príliš veľa informácií, no bude mať port USB-C pre rýchle pripojenie k moderným mobilným zariadeniam a o jeho prenosnosť sa postará nabíjateľná batéria s kapacitou 9 000 mAh. K dispozícii tiež bude rozhranie Bluetooth pre bezdrôtové spárovanie sa s reproduktorom, či dokonca kompatibilným audio systémom v automobile.

Podrobnejšie špecifikácie, ceny a dostupnosť zatiaľ neboli odhalené. Viac informácií sa zrejme dozvieme počas výstavy IFA 2017, ktorá sa bude konať od 1. septembra v nemeckom Berlíne, a na ktorej naša redakcia samozrejme nebude chýbať.

Projektor LG ProBeam UST disponuje funkciou automatickej korekcie zakrivenia lichobežníka, ktorá sa postará o horizontálne a vertikálne vyrovnanie obrazu.