Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Technologicky vyspelý robotický vysávač POWERbot VR7000 s poriadnym sacím výkonom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj vás už niekedy poriadne otravuje vysávanie? Ale nemusí. Práve moderné technológie nám v tomto smere priniesli robotických pomocníkov. No mnohí z nich fungujú len ako akési automatizované mechanické kefy s „inteligentnými funkciami.“ Zmeniť to však chce nový robotický vysávač POWERbot série 7000 z dielne Samsungu. Prináša si poriadny sací výkon a technológie, vďaka ktorým vraj aj odľahlé kúty a ťažko prístupné miesta zostanú čisté.

Nový rad robotických vysávačov POWERbot reprezentuje vlajková loď modelu s označením VR7000. Jeho doménou je predovšetkým sací výkon, ktorý sa dá nastaviť v troch stupňoch, od približne 4 wattov, cez 10, až po maximálny výkon 20 wattov. Saciu silu môže pritom automaticky upraviť funkcia Power Control.

„Tento výkon je vlastne priamo na danej kefe, nakoľko motor je podstatne silnejší. Vysávač rozoznáva typ alebo druh povrchu, nakoľko pokiaľ ide z tej tvrdej podlahy na kobercovú, tak ten výkon samozrejme zvyšuje,“ vysvetľuje pán Tomáš Brida, Samsung Electronics CZ & SK.

Robotický vysávač POWERbot sa môže pochváliť subtílnym dizajnom s výškou len necelých 10 centrimetrov. Vďaka tomu sa bez problémov dostane aj na miesta, kam sa s bežným ručným vysávačom dá dostať len veľmi ťažko, napríklad pod posteľ či skriňu. Kefa so šírkou skoro 30 centrimetrov je pritom umiestnená v prednej časti vysávača a s pomocou funkcie Edge Clean Master dokáže vyčistiť plochu tesne pri stene alebo aj v rohoch miestnosti.

„Pokiaľ idem pri stene alebo sa dostanem do nejakého priestoru, nepotrebujem tam žiadne metličky. V tom prípade z prednej časti vychádza špeciálna lamela, ktorá vlastne umocňuje alebo vytvára sa tam, dá sa povedať, väčší podtlak a tá špina sa vysaje. Toto ten vysávač pokiaľ zistí, že sa nachádza v nejakom tom priestore, napríklad v rožnom priestore, tak spraví dvakrát.“

Ani dlhé vlasy, ktoré sa namotávajú na kefy, nerobia VR7000tke problém. Má totiž samočistiaci systém.

„Obsahuje špeciálny mechanizmus, ktorý tieto vlasy dokáže rezať alebo trhať. A po prakticky vysávaní alebo po týždennom vysávaní v domácnosti, kde sú deti s dlhými vlasmi, prípadne ženy, ktoré majú dlhšie vlasy, nemajú s tým vôbec žiadny problém, nakoľko na tej kefe prakticky nebude žiadny vlas.“

Robotický vysávač Samsung POWERbot VR7000.

Vysoký sací výkon aj pri dlhšom vysávaní zaistí technológia Cyclone Force. Vyvolá totiž odstredivú silu, ktorá oddelí hrubú špinu do vonkajšieho zásobníka. Priepustnosť vzduchu v menšom vnútornom zásobníku tak zostáva v podstate rovnaká. Vďaka tejto technológii preto výrobca nemusel použiť ani HEPA filter.

„Neupchávam filter, tým pádom viem docieliť aj pri naplnení nádoby stály sací výkon. Tento filter stačí aby bol pena s tým, že tam ešte obsahuje taký špeciálny mikrofilter, ktorý zachytáva všetku špinu. A čo by som spomenul, ten filter je umývateľný a je ho možné umyť prakticky kedykoľvek.

Robotický vysávač POWERbot VR7000 sa dokáže v priestore orientovať prostredníctvom technológií Visionary Mapping Plus a FullView Sensor 2.0. Využíva na to zabudované senzory a digitálnu kameru, cez ktoré si zmapuje obrysy miestnosti a vypočíta si optimálnu trasu čistenia. S pomocou špeciálneho senzora však môže vysávač minimalizovať aj množstvo dotykov s prekážkami na jeho trase.

„Dokáže rozoznávať predmety o šírke okolo 1 až 1,5 centimetra. To znamená, že pokiaľ mám nohu stoličky, v tomto prípade vôbec nemusí dochádzať k dotyku. Vysávač tento predmet obchádza bez toho, aby doňho vrazil, presúval ho, posúval ho a podobne.“

Všetky funkcie VR7000cky dokáže používateľ ovládať priamo cez tlačidlá na vysávači, alebo prostredníctvom diaľkového ovládača. Ten má v sebe navyše funkciu laserového navádzania, kedy stačí jednoducho zasvietiť na miesto na podlahe do vzdialenosti 1 metra od vysávača. Ten potom svetlo sleduje a vyčistí tak napríklad náhodne rozsypanú múku na dlážke. Samozrejme nezabudlo sa ani na možnosť ovládania zariadenia cez mobilnú aplikáciu Samsung Smart Home.

„Čiže tá aplikácia so mnou komunikuje a informuje ma o tom, že vysávač doupratoval, prípadne vysávač sa mi niekde zasekol a treba mu pomôcť. Alebo má všetky tieto možnosti nastavenia, či už plánovanie v každý jeden deň v inom čase, je to takisto možné nastaviť. A samozrejme všetko čo nastavujem v domácnosti môžem robiť aj mimo domácnosti,“ dodáva pán Tomáš Brida, Samsung Electronics CZ & SK.

Vysávač si vie navyše aj vypočítať, kedy sa mu približne minie batéria a ešte predtým sa automaticky vráti do svojej nabíjacej stanice. V nej si batériu dobije a pokračuje v naplánovanom upratovaní. Vysoký výkon, inteligentné funkcie či inovatívne technológie. To všetko teda v sebe spája robotický vysávač POWERbot VR7000 a tak by sa mohol stať stelesnením toho, čo by sme mali v dnešnej dobe od takéhoto druhu domáceho pomocníka očakávať.