Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný dron Walkera Vitus 320 sa silno inšpiroval dronom od DJI

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektoré produkty z Číny poznáme v podstate ako imitáciu dobre známych značiek z celého sveta, no tentoraz sa imitátori stretli na vlastnej pôde. Silnú podobnosť totiž nájdeme medzi novým dronom Vitus 320 od čínskej spoločnosti Walkera a dronom Mavic, rovnako od čínskeho výrobcu, spoločnosti DJI.

Nový dron Walkera Vitus 320 je prenosná kvadrokoptéra, ktorej ramená s čepeľami vrtúľ sa dajú sklopiť a poskladať k telu dronu tak, že sa z neho vytvorí mimoriadne kompaktné teleso pripravené na cestu. Dron sa tiež môže pochváliť 4K kamerou pripojenou k stabilizačnému závesu, duálnou GPS stabilizáciou letu a malým diaľkovým ovládačom s výsuvnými úchytmi pre vloženie smartfónu používateľa.

Nový prenosný dron Vitus 320 od čínskej spoločnosti Walkera sa nápadne podobá na dron Mavic od činskeho výrobcu DJI.

Dron Vitus 320 má funkciu rozpoznávania prekážok v skutočnosti o niečo lepšiu ako konkurenčný Mavic od DJI. Dáva si pozor na prednú, ľavú a pravú stranu, zatiaľ čo lietajúci stroj od DJI si stráži iba predok, no na druhú stranu však dokáže vidieť prekážky do väčšej vzdialenosti, ako len 5 metrov, ktoré deteguje Walker Vitus 320.

Nový dron Walkera Vitus 320 je prenosná kvadrokoptéra, ktorej ramená s čepeľami vrtúľ sa dajú sklopiť a poskladať k telu dronu tak, že sa z neho vytvorí mimoriadne kompaktné teleso.

Kamera má širší pozorovací uhol 85 stupňov oproti 78,8 stupňov v Mavicovi, čo by moholo byť v niektorých situáciách praktickejšie. K dispozícii je aj niekoľko automatizovaných režimov leto, ako napríklad Smart Follow, ktorý používa podobný vizuálny algoritmus pre sledovanie používateľa.

Nový dron Vitus 320 je tiež o pár stoviek dolárov lacnejší ako DJI Mavic a predáva sa za 799 dolárov.

Ručný diaľkový ovládač pre dron Walkera Vitus 320 má priestor pre pripevnenie smartfónu používateľa.