Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ikonická značka Fender začína vyrábať už aj Bluetooth reproduktory

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe je trh z pohľadu bezdrôtových Bluetooth reproduktorov nasýtený, no výrobcovia sa stále snažia prísť s niečím jedinečným, čo by ich zariadenie odlišovalo od ostatných. Do boja o priazeň spotrebiteľov sa tak najnovšie pridáva ikonický výrobca hudobných nástrojov, spoločnosť Fender, ktorá predstavila svoje prvé Bluetooth reproduktory.

Dvojica nových Bluetooth reproduktorov sľubuje zvuk „podpísaný“ značkou Fender. Ich dizajn je značne inšpirovaný klasickými gitarovými zosilňovačmi tohto výrobcu, s ochrannou mriežkou a ovládacími otočnými gombíkmi, ktoré sú umiestnené na vrchole reproduktorov. Tie majú bezdrôtový Bluetooth dosah do vzdialenosti 10 metrov a sú vybavené vstavaným mikrofónom pre hands-free telefonovanie a podporujú hudobné formáty AAC a tiež aj technológiou aptX.

Spoločnosť Fender predstavila svoje prvé Bluetooth reproduktory pod názvom Monterey a Newport.

Väčší z dvojice reproduktorov nesie názov Monterey a do výbavy dostal dva basové, dva výškové reproduktory a systém štyroch driverov. Používateľ má k dispozícii štandardný 3,5 mm AUX vstup a dva RCA konektory, takže má viac možností zapojenia pri prehrávaní hudby. Reproduktor je však menej prenosný, pretože vyžaduje napájanie z elektrickej zásuvky.

Menší Bluetooth reproduktor Fender Newport je bezdrôtový a jeho batéria poskytne výdrž pre približne 12 hodín prehrávania hudby.

Na druhej strane Bluetooth reproduktor Newport je navrhnutý tak, aby si ho používateľ mohol zobrať so sebou, kdekoľvek len chce. Je napájaný batériou s výdržou približne 12 hodín prehrávania hudby a v jeho útrobách sa nachádzajú dva drivery s plným rozsahom s výkonom 30 W. K dispozícii je aj port USB pre nabíjanie mobilných zariadení.

Reproduktor Fender Monterey stojí 350 dolárov, zatiaľ čo menší brat Nweport vás vyjde na 200 dolárov.

Dvojica nových Bluetooth reproduktorov ikonickej značky Fender má dosah 10 metrov a podporuje prenosovú technológiou aptX.