Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Znovuzrodená herná konzola od Atari v retro kabáte s modernou výbavou

Znovuzrodená herná konzola od Atari v retro kabáte s modernou výbavou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po 20 rokoch softvérová spoločnosť Atari prekvapila oznámením, že sa plánuje vrátiť k hardvéru prostredníctvom novej hernej konzoly s názvom Ataribox. Hoci podrobnosti stále nie sú dostatočné, spoločnosť Atari vydala prvé zábery a bližšie informácie pre verejnosť.

Pôvodné video, ktoré oznamovalo návrat hernej konzoly bolo dosť skúpe na detailné zábery, no nové snímky 3D modelu hernej konzoly od Atari prináša jasnejšiu predstavu o tom, čo môžu používatelia očakávať, teda aspoň čo sa týka vonkajšieho dizajnu. Výsledkom je herná konzola, ktorá by svojim retro prevedením bez problémov zapadla vedľa CRT televízora v 80. rokoch. Podľa vyjadrenia spoločnosti Atari bude nová herná konzola Ataribox k dispozícii v dvoch verziách farebnej kombinácie čierno-drevenej alebo čierno-červenej.

Spoločnosť Atari zverejnila prvé zábery počítačového 3D modelu pripravovanej novej hernej konzoly s názvom Ataribox.

Čo sa týka špecifikácií Atariboxu, tie stále zostávajú ukryté pod pokrievkou v kuchyni výrobcu, no porty na zadnej strane nám môžu čo to naznačiť. Nová herná konzola Ataribox bude mať výstup HDMI, slot pre SD kartu a štyri porty USB, ktoré podľa vyjadrenia spoločnosti naznačujú moderné interné komponenty. Hoci prvé odhady boli, že Ataribox bude emulátorom retro hier, niečo na štýl Nintendo Classic Mini, spoločnosť Atari oznámila plány pre dodávanie klasického aj súčasného herného obsahu.

Podľa pohľadu na porty by nové herná konzola Ataribox mohla mať moderné špecifikácie.

Hoci je veľmi nepravdepodobné, že by nová herná konzola Ataribox mohla súperiť s hráčmi typu Xbox One, PlayStation 4 alebo Nintendo Switch, mohla by byť schopná využiť legendárnu značku na trhu, aby mohla konkurovať napríklad konzolám Nvidia Shield a Ouya. Spoločnosť Atari prisľúbila, že v nadchádzajúcich mesiacoch sa dozvieme viac informácií, vrátane špecifikácií, funkcií, hier, cene a dostupnosti.

Nová herná konzola Ataribox by mala byť k dispozícii v dvoch verziách farebnej kombinácie čierno-drevenej alebo čierno-červenej.