Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin Varia Vision: HUD displej pre bezpečnejšiu jazdu na bicykli

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
11. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Venovať sa naplno jazde na bicykli a zároveň sledovať cyklopočítač, je nepochybne v mnohých situáciách viac ako nebezpečné. Vodič auta môže mať informácie z navigácie v zornom poli, no vďaka Garmin Varia Vision displeju už aj cyklista.

Ide o zariadenie, ktoré sa dá vďaka jednoduchej konštrukcii rýchlo pripevniť na akékoľvek okuliare. Takto sa cyklistovi dostane do výhľadu farebný displej, ktorý poskytuje náhľad až na štyri dátové políčka v rámci obrazovky s automatickou úrovňou podsvietenia.

Zobrazovacie zariadenie je možné vďaka technológii ANT+, pripojiť napríklad k rôznym cyklistickým zariadeniam, predovšetkým k navigáciám, k cyklopočítaču, či cyklo radaru, kde informuje o vozidlách, ktoré sa k cyklistovi približujú zozadu.

Cyklistický HUD displej Garmin Varia Vision.

Zaujímavosťou je, že pri dôležitých udalostiach začne zariadenie vibrovať, a až vtedy stačí, aby cyklista venoval správe pozornosť. Bočnú stranu zariadenia pokrýva dotykový panel pre posun dátových stránok ako aj pre ďalšie funkcie, ktorý funguje aj keď má jazdec rukavice.

Garmin Varia Vision displej teda pomáha cyklistom k bezpečnejšej jazde, pri ktorej sa môžu sústrediť len na stanovené ciele s hlavou hore.