Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS plánuje recyklovať 20 % elektronického odpadu

ASUS plánuje recyklovať 20 % elektronického odpadu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

ASUS pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia oznámil, že chce recyklovať 20 % elektronického odpadu na celom svete. Tento cieľ chce splniť do konca roku 2025.

Množstvo elektronického odpadu sa každý deň odkladá na skládky a jeho nesprávna likvidácia môže podľa svetovej zdravotníckej organizácie World Health Organization spôsobovať škody na zdraví alebo životnom prostredí.

ASUS aktuálne spolupracuje v 14 krajinách, ktoré predstavujú 70 % jeho globálneho biznisu, s lokálnymi spoločnosťami, ktoré sa špecializujú na recykláciu. ASUS minulý rok zrecykloval takmer 11 miliónov kilogramov elektronického odpadu, čo predstavuje 12,2 % recyklačný pomer k množstvu predaných produktov.

ASUS spustil nový recyklačný program v Indii

 

ASUS v máji tohto roka spustil nový recyklačný program v Indii. Po celej krajine rozmiestnil 40 recyklačných staníc, ktoré poskytujú služby, ako je bezplatný zber odpadu alebo telefonická podpora.

ASUS takisto zaistil, aby všetky jeho recyklačné programy na kľúčových trhoch v Európe, Severnej Amerike, Číne, na Taiwane a v Japonsku boli schválené lokálnymi vládami alebo spĺňali medzinárodné štandardy pre recykláciu elektronického odpadu. Príkladom takýchto programov a štandardov je EPA Responsible Recycling (R2) Certification Program alebo Basel Action Network e-Stewards Initiative.

ASUS taktiež plánuje robiť každoročné audity, ktoré majú zaručiť, že lokálne recyklačné programy fungujú eticky a zodpovedne.

Ilustračné foto Asus

Oslava Svetového dňa životného prostredia

 

Svetový deň životného prostredia sa oslavuje 5. júna od roku 1972 a každý rok adresuje iný problém. Tohtoročnou témou bolo Spájanie ľudí s prírodou.

ASUS pri tejto príležitosti usporiadal niekoľko udalostí, ktoré mali zvýšiť povedomie o životnom prostredí. Spoločnosť otvorila aj nové recyklačné stanice a do konca júla chce vyzbierať viac ako 100 000 kilogramov elektronického odpadu vo viacerých krajinách, ako je Holandsko, USA, Taiwan a India.

Recyklovať môže pomôcť každý. ASUS pozýva záujemcov prostredníctvom webovej stránky Green ASUS.

(Zdroj: Tlačová správa Asus)