Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon EOS 6D Mk II získal 26 megapixlový snímač a 45 bodový autofocus

Canon EOS 6D Mk II získal 26 megapixlový snímač a 45 bodový autofocus
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon sa rozhodla svojmu najmenšiemu a najľahšiemu full-frame fotoaparátu dodať aktualizáciu funkcií. Na svetlo sveta tak prichádza nový fotoaparát EOS 6D Mk II, ktorý si zachoval dobré funkcie svojho predchodcu, no prináša si vylepšenie dôležitých základných špecifikácií, ktoré používateľom ponúknu viac schopnejší a výkonnejší full-frame fotoaparát.

Hoci nový fotoaparát vyzerá byť takmer totožný so svojim starším bratom 6Dčkou, spoločnosť Canon pripravila množstvo zmien v jeho útrobách. Snímač s rozlíšením 20,2 megapixlov bol vymenený za nový 26,2 megapixlový full-frame CMOS snímač, ktorý je vhodný pre maximálnu prirodzenú citlivosť ISO 40 000 oproti 32 000 zo starého modelu. To by malo fotoaparátu EOS 6D Mk II zaistiť lepšie výsledky aj pri fotení v slabších svetelných podmienkach.

Spoločnosť Canon prestavila nový full-frame fotoaparát EOS 6D Mk II.

Nový snímač spolupracuje s obrazovým procesorom DIGIC 7, ktorý umožňuje kontinuálne snímanie až do 6,5 snímok za sekundu. Automatické ostrenie sa môže pochváliť 45 bodovým systémom cez hľadáčik, alebo fázovým detekčným systémom Dual Pixel pre snímanie so živým náhľadom cez displej. Ten má rozmer 3 palce a má zvýšenú citlivosť na dotyk. Displej je možné vyklopiť aj pre snímanie obľúbených selfie fotografií.

Fotoaparát Canon EOS 6D Mk II má 3 palcový výklopný displej, ktorý sa dá použiť aj pre snímanie selfie fotografií.

Čo sa týka nakrúcania videí, fotoaparát EOS 6D Mk II prekvapivo nezvláda 4K, ale zastavil sa pri rozlíšení 1080p s rýchlosťou snímania 60 snímok za sekundu. Na druhej strane je zase odolný voči prachu a vode. Canon sa rozhodol pridať balík možností pripojenia a tak nechýba GPS, NFC, Bluetooth a Wifi.

Nový full-frame fotoaparát Canon EOS 6D Mk II sa bude predávať za 1 999 dolárov len za telo, alebo za 3 099 dolárov spolu s objektívom 24-105 F/4.0. K dispozícii bude od konca júla.

Nový fotoaparát Canon EOS 6D Mk II sa môže pochváliť 26,2 megapixlovým full-frame CMOS snímačom a 45 bodovým automatickým ostrením.