Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlové bezdrôtové reproduktory Creative NUNO a NUNO Micro

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
29. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Obliekanie odevov dnes rozhodne nepríde nikomu výnimočné. Ale čo tak obliecť reproduktor? A prečo nie, ak to posunie dizajn. V reálnom svete takto dostala svoj odev rodina bezdrôtových zariadení Creative NUNO. Nakoniec názov modelu je japonský výraz pre textil. Tým je pritom pokryté takmer celé telo oboch súrodencov.

Ale teraz už k technológiám. Ide o reproduktor, ktorý dokáže svoj zdroj zvuku prijať nielen cez vstupný analógový 3.5 milimetrový Jack konektor, napríklad pri prepojení s notebookom, ale aj cez bezdrôtový Bluetooth. Práve v tomto smere ho výrobca vybavil kvalitným protokolom A2DP, pre prenos zvuku, s verziou Bluetooth 2.1. Vďaka tomu je možné zariadenie okamžite spárovať s mobilom či tabletom a započúvať sa do rytmov hudby.

S technológiou Bluetooth však súvisí aj vstavaný mikrofón, vďaka ktorému sa NUNO mení na handsfree sadu pre telefonovanie. Zvuk, ktorý sa pritom dostáva von, si drží svoje parametre nielen pri stredových frekvenciách, ale aj pri basových, ktoré určite mnohých prekvapia.

Bezdrôtové reproduktory Creative NUNO a NUNO Micro.

Už na prvý pohľad je vidieť rozdiel v rodine. Kým NUNO má, vzhľadom na svoje väčšie rozmery, na vrchnej strane viac ovládacích tlačidiel, NUNO Micro je skromnejší. Rovnako je to aj pri vstavanej batérii. NUNO si prináša 1050 mAh, zatiaľ čo NUNO Micro má z toho polovicu. Prepočítané na výdrž, staršie NUNO vydrží hudbu prehrávať 6 hodín a malý drobec zasa 4.

Rovnako sa polovičné rozdiely premietli aj do váhy, kde ale vedie ľahšie NUNO Micro so svojimi 180 gramami, ktoré ho robia mobilnejším. Treba však zdôrazniť, že oboch bratov z rodiny Creative stále spája netypický dizajn, ktorý sa dá rozhodne považovať za nadčasový.