Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný prsteň Token presunie kreditné karty či kľúče na váš prst

Inteligentný prsteň Token presunie kreditné karty či kľúče na váš prst
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Tokenize chce so svojím inteligentným prsteňom Token priniesť používateľom nové inovatívne spôsoby interakcie. Prsteň je vybavený prenosovými technológiami NFC a Bluetooth a je navrhnutý tak, aby nahradil vaše kreditné karty, kľúče od domu či automobilu, pracovnú prístupovú kartu či dokonca heslo pre váš notebook.

Samozrejme tento multifunkčný prsteň nebude funkčný, ak by nespolupracoval s rôznymi systémami tretích strán. Výrobca sa preto spojil s viacerými organizáciami, aby zabezpečil rozsiahlu kompatibilitu. Používateľ tak prostredníctvom prsteňa Token dokáže vykonať bezkontaktné platby kreditnými kartami MasterCard a Visa, prihlási sa do počítača s operačným systémom Windows, alebo môže využiť služby 50 spoločností verejnej dopravy po celom svete.

Inteligentný prsteň Token je vybavený technológiou NFC pre bezkontaktné platby.

Pomocou sprievodného zámku Token Door Lock však môže prsteň fungovať aj ako kľúč od domu. Momentálne treba zakúpiť vlastný zámok Token Door Lock, no systém by mal v budúcnosti rozšíriť svoju funkčnosť aj pre inteligentné zámky tretích strán. Ďalšou zaujímavou funkciou je schopnosť zastúpenia kľúča od vášho automobilu. Počiatočný proces aktivácie je trochu zložitý, pretože treba zaslať FOB kľúča do firmy, aby mohla inicializovať systém a zaslať späť USB, ktoré sa zapojí do portu OBD2 vášho vozidla. Potom už len stačí dvakrát poklepať na prsteň a aktivovať tlačidlo Štart.

Spolu so systémom Car Lock je možné použiť prsteň aj ako kľúč k automobilu.

Takéto zariadenie však musí byť aj poriadne zabezpečené. Aj preto je prsteň Token vybavený snímačom odtlačkov prstov, ktorý je umiestnený na jeho vnútornej strane. Systém sa automaticky zablokuje, ak si používateľ dá prsteň dole z prsta a opätovne sa aktivuje až po naskenovaní správneho odtlačku prsta. Čiže sa nemôže stať to, že zlodej ukradne prsteň a získa prístup do domu, auta či k peniazom.

Spoločnosť Tokenize tiež spolupracuje so spoločnosťou HID Global, jedným z popredných výrobcov prístupových kariet, aby mohol byť prsteň kompatibilný s bezpečnostnými čítačkami na pracovisku.

Spolu so systémom Token Door Lock je možné použiť prsteň aj ako kľúč od domu.

Samotný inteligentný prsteň Token je vodotesný až do hĺbky 50 metrov a na jedno nabitie by mal vydržať až 14 dní. V súčasnosti je k dispozícii na objednanie, pričom doprava je naplánovaná na december 2017. Základný model prsteňa je vyrobený z mincového striebra a stojí 249 dolárov, model vo farebnom prevedení Black Rhodium alebo Rose Gold je drahší o 50 dolárov. Systémy House Lock a Car Lock stoja po 100 dolárov, čiže plný systém so všetkými funkciami vyjde aj na 500 dolárov.

Inteligentný prsteň Token je dostupný vo viacerých farebných prevedeniach.