Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný reproduktor HomePod je odpoveďou Apple na Amazon Echo

Inteligentný reproduktor HomePod je odpoveďou Apple na Amazon Echo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple potvrdila predchádzajúce fámy a na akcii Worldwide Developer Conference odhalila svoju odpoveď na konkurenčné zariadenie Amazon Echo. Nový hybridný reproduktor s názvom HomePod je údajne kombináciou inteligentného reproduktoru a domáceho zvukového systému.

Spoločnosť Apple však bude musieť so svojim inteligentným reproduktorom HomePod poriadne zaujať, pretože v porovnaní s cenou za Amazon Echo je táto novinka drahšia až o 170 dolárov. Čo sa týka kvality zvuku, výrobca Apple vsadil na technológiu priestorového povedomia, kedy sa zvukové vlny prispôsobia na základe toho, v akej miestnosti sa reproduktor nachádza. K tomu pomáha aj čip Apple A8 a sedem reproduktorov, ktoré zvukovo vyplnia celé okolie používateľa.

Spoločnosť Apple predstavila inteligentný reproduktor HomePod.

HomePod samozrejme dostal do výbavy aj digitálnu asistentku Siri, ktorá sa aktivuje hlasovým povelom „Hey Siri“. Asistentka nielenže odpovedá na rôzne druhy otázok, ktoré používateľ vyšle zo svojho smartfónu iPhone alebo hodiniek Apple Watch, ale do vienka dostala aj novú inteligentnú funkciu založenú na službe Apple Music, ktorá podľa vyjadrenia výrobcu spraví zo Siri skúseného hudobníka.

Reprouktor Apple HomePod je vybavený digitálnou asistentkou Siri, ktorá dokáže odpovedať aj na otázky súvisiace z prehrávanou skladbou.

Okrem základných povelov, ako „prehraj túto skladbu“ alebo „prehraj ďalšiu skladbu“ sa používateľ môže Siri spýtať aj náročnejšie veci, ako napríklad „kto je bubeníkom v tejto skladbe?“. Zatiaľ nie je isté, či zariadenie HomePod bude podporovať aj iné streamingové služby, alebo zostane striktne previazané s Apple Music kvôli integrácii systému s digitálnou asistentkou Siri.

Apple ponúka tiež možnosť spárovania dvoch reproduktorov HomePod, pričom sa zvuk nastaví automaticky tak, aby sa zmenil na jediný stereo prehrávač. HomePod meria na výšku pod 7 palcov (17,78 centimetra) a bude sa dodávať v bielej alebo čiernej farbe. Inteligentný reproduktor Apple HomePod bude k dispozícii od decembra za cenu 349 dolárov.

Inteligentný reproduktor Apple HomePod bude dodávaný v bielej a čiernej farbe.