Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný laserový projektor LG Pro Beam už žiari v obchodoch

Prenosný laserový projektor LG Pro Beam už žiari v obchodoch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po svojom debute, na výstave CES 2017 začiatkom tohto roka, sa laserový projektor ProBeam od spoločnosti LG konečne stáva dostupným aj pre spotrebiteľov. Toto kompaktné prenosné zariadenie dokáže používateľom poskytnúť veľkú projekčnú plochu všade tam, kde je k dispozícii prázdna biela stena.

Technológia laserového premietania má svoje výhody v jasnejšom obraze a pritom si nevyžaduje pravidelnú výmenu drahých lámp, ako je tomu pri bežných projektoroch v domácnosti. Nový prenosný laserový projektor LG ProBeam tak údajne vydrží bežať osem hodín denne po dobu až siedmych rokov bez potreby výmeny lampy.

Spoločnosť LG spustila predaj kompaktného prenosného laserového projektora ProBeam.

Kompaktný projektor ProBeam váži len 2,1 kilogramu a jeho laserová lampa dokáže svietiť jasným svetlom so silou až 2 000 lúmenov. Premietacia plocha pritom môže narásť až do uhlopriečky 120 palcov, čo je o niečo viac ako 3 metre. Okrem rôznych vstupov, ako je USB pre pripojenie externých zariadení, je k dispozícii aj bezdrôtové zrkadlenie displeja z pripojeného smartfónu, či prenos audio signálu do externých Bluetooth reproduktorov.

Laserový projektor LG ProBeam dokáže bezdrôtovo zrkadliť obraz z displeju pripojeného smartfónu.

Projektor je tiež vybavený platformou webOS Smart TV, ktorá poskytuje priamy prístup k rôznym streamovacím službám. Navyše sa dá projektor ovládať aj prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie. Poteší aj funkcia vertikálneho zarovnania Auto Keystone, ktorá automaticky rozpozná a koriguje akékoľvek skreslenie obrazu na premietacej ploche.

Nový prenosný laserový projektor LG ProBeam je k dispozícii za cenu 1499 dolárov. Zatiaľ sa dá objednať prostredníctvom služieb spoločností Amazon a Newegg.

Laserový projektor LG ProBeam má svietivosť 2000 lúmenov.