Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 44

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Nie je nič krajšie ako výlety do prírody práve v tomto období. Aj so svojim štvornohým miláčikom samozrejme. Nič iné od psičkárov ani počuť nebudete. Ale čo potom, keď sa domáci maznáčik zmení vonku na divé zviera a objaví tajomstvá všetkých blatových mlák? Nič sa nedeje, nech si užije každý. No a vám potom v jeho čistení pomôže jedno zaujímavé zariadenie.

Majiteľov psov by mohla potešiť prenosná umývačka BarkBath, ktorá sa dá použiť kdekoľvek a svojou technológiou by sa dala prirovnať k čisteniu kobercov. Celý proces umývania psa sa začína naplnením nádržky čistou vodou a do samostatného rezervoára sa naleje šampón pre psov. Potom stačí zariadenie už len stačí zapojiť a s ručným nadstavcom Bath Tool prechádzať po srsti štvornohého miláčika. Tryska v nástroji strieka vodu zmiešanú so šampónom priamo až na kožu psa, zatiaľ čo sacia hlavica nasáva kvapalinu späť hore cez srsť, pričom zberá všetky nečistoty. Používatelia si môžu zvoliť aj umývací cyklus, v ktorom sa strieka len čistá voda.

Prenosná umývačka psov BarkBath.

Málokto zrejme vie, že existuje aj alternatíva k lietajúcim dronov, ktorá by sa dala prirovnať k diaľkovo ovládaným ponorkám. Najnovším prírastkom do tejto špecifickej rodiny dronov je Gladius, ktorý používateľom odhalí tajomstvá ukrývajúce sa pod vodnou hladinou v rozlíšení Full HD alebo až 4K, podľa zvoleného modelu. Gladius je spojený s 30 metrov dlhým vodiacim káblom, ktorý má na konci bójku s Wifi vysielačom pre bezdrôtový prenos dát. K dispozícii je aj voliteľný 100 metrový kábel pre zvýšenie maximálnej hĺbky ponoru. Dron Gladius si scénu pod vodou môže dosvietiť pomocou vstavaných LED reflektorov so svietivosťou 1200 lúmenov.

Cyklistická vesta Tuibo chce počas večernej či nočnej premávky prispieť k zvýšeniu bezpečnosti cyklistu na cestách. Využíva k tomu 72 blikajúcich LED diód, ktoré sú rozmiestnené na zadnej strane vesty. Tie nielenže poslúžia pre zvýraznenie zadného osvetlenia cyklistu, ale vďaka zabudovanému akcelerometru sa LED svetlá zmenia i na brzdové osvetlenie. Navyše po montáži Bluetooth diaľkového ovládača na riadidlá bicykla, môže cyklista zmeniť osvetlenie vesty aj na klasické smerovky. K dispozícii je aj voliteľné LED svetlo do predného náprsného vrecka, či výstražný klaksón prepojený s ovládačom.