Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Drobučký dron DJI Spark vzlietne priamo z vašej dlane

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca DJI zohráva významnú rolu v oblasti dronov, ktoré sú určené pre široké masy spotrebiteľov, no a v tejto úlohe chce pokračovať aj s novým dronom s názvom Spark. Ten sa môže pochváliť malými rozmermi a nízkou hmotnosťou, a navyše sa dá do vzduchu vypustiť priamo z dlane používateľa.

Drobný dron DJI Spark váži skromných 300 gramov a na dĺžku meria 14,3 centimetra, zatiaľ čo jeho výška je 5,5 centimetra Rovnako, ako podobné drony v tejto miniatúrnej kategórii, je Spark navrhnutý ako zariadenie, ktoré si môžete pohodlne so sebou zobrať von a do vzduchu ho pritom dostanete s minimálnym úsilím. Spark sa totiž spúšťa priamo z vašich rúk a vie sa vznášať do výšky 30 metrov, pričom rozoznáva prekážky, ktoré sú od neho vzdialené do 5 metrov.

Spoločnosť DJI odhalila svoj nový dron Spark s minimalistickými rozmermi a váhou.

Dron sa dá ovládať prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie od spoločnosti DJI, no taktiež je tu možnosť aj diaľkového ovládania za pomoci gestikulácie. Vďaka nej používatelia môžu dron posielať smerom hore a do diaľky, snímať vzdušné selfie alebo ho privolať naspäť len prostredníctvom jednoduchých pohybov rukami.

Spoločnosť DJI vybavila nový dron viacerými letovými režimami. Najzaujímavejší z nich je zrejme takzvaný QuickShot, ktorý vyšle dron na až štyri predprogramované trasy, na ktorých zachytí 10 sekundové videá. Medzi ďalšie režimy patrí napríklad Circle, kedy dron automaticky krúži okolo objektu záujmu či režim Rocket, ktorý vyšle dron kolmo do vzduchu, pričom jeho kamera smeruje dole.

Dron DJI Spark štartuje do vzduchu priamo z dlane používateľa.

Dron Spark dosahuje maximálnu rýchlosť letu 50 km / h a maximálna dĺžka letu je udávaná na 16 minút. Zabudovaná kamera s rozlíšením 1080p získala snímač CMOS s veľkosťou 1 / 2,3 palca a je pripojená k dvojosovému závesu. Statické snímky ukladá v rozlíšení 12 megapixlov a dokáže vysielať videá v rozlíšení 720p až do vzdialenosti 2 kilometrov.

Nový dron Spark bude k dispozícii v kombinácii čiernej farby s bielom, modrou, zelenou, červenou a so žltou. Jeho cena bola stanovená na 500 dolárov, pričom dostupný by mal byť od polovice júna.

Používatelia môžu dron DJI Spark ovládať na diaľku aj prostredníctvom jednoduchej ručnej gestikulácie.