Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin s VIRB 360 vchádza do sveta 360 stupňových akčných kamier

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Garmin rozširuje svoje portfólio o 360 stupňovú sférickú akčnú kameru s názvom VIRB 360. Nová kamera dokáže snímať zábery v rozlíšení 5,7 K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu, pričom ich automaticky spája do 360 stupňového videa s rozlíšením 4K, v ktorom si diváci môžu otáčať zábery a majú pocit, akoby boli osobne na tom mieste.

360 stupňová sférická kamera Garmin VIRB 360 je vodotesná až do hĺbky 10 metrov a vydrží snímať po dobu jednej hodiny na jedno nabitie zabudovanej lítium-iónovej batérie. Je vybavená štyrmi mikrofónmi, ktoré k videu pridávajú aj 360 stupňové ozvučenie. Okrem videa vie 360 stupňová kamera zachytiť aj statické snímky v rozlíšení 15 megapixlov. Displej kamery je dobre čitateľný aj na priamom slnečnom svetle a používateľom umožní kontrolovať stav batérie, kapacitu pamäte a režim nakrúcania videí.

Spoločnosť Garmin predstavila vlastnú 360 stupňovú sférickú akčnú kameru VIRB 360.

Prostredníctvom bezplatnej aplikácie môžu používatelia svoje videá upravovať, stabilizovať a zdieľať. K videám sa dajú priložiť informácie, ako sú súradnice GPS, nadmorská výška, či rýchlosť. Zábery alebo fotografie sa zaznamenávajú na microSD kartu, ktorá môže mať kapacitu až 128 GB. Karta však nie je súčasťou balenia a používateľ si ju musí sám obstarať.

360 stupňová kamera Garmin VIRB 360 sníma v rozlíšení 5,7 K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Zábery automaticky spája do 4K videa.

Okrem toho, že kamera sa dá ovládať pomocou vlastných fyzických tlačidiel, pre pohodlnejších, alebo skôr zaneprázdnenejších používateľov, ktorí sa venujú akčným športom, je tu aj možno diaľkového ovládania kamery prostredníctvom hlasových príkazov. Navyše je kamera VIRB 360 kompatibilná s bezdrôtovými zariadeniami tretích strán, ku ktorým sa pripája prostredníctvom Wifi, Bluetooth, NFC či ANT+ pripojenia. Spolupracuje aj s mobilnými zariadeniami s operačným systémom iOS a Android.

Nová 360 stupňová sférická akčná kamera Garmin VIRB 360 by mala byť k dispozícii od budúceho mesiaca za cenu 799,99 dolárov. V balení sa nachádza i malý statív, ktorý sa dá tiež použiť ako rukoväť.

K 360 stupňovej akčnej kamera Garmin VIRB 360 získa používateľ aj praktický statív, ktorý sa dá použiť aj ako rukoväť.