Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 42

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Výstava IFA, ktorá sa koná v Berlíne každý rok, prekvapí mnoho návštevníkov zaujímavými technologickými novinkami Zopár z nich sme už ako novinári mali možnosť vidieť tento rok na svetovej predpremiére s názvom IFA Global, ktorá sa tentoraz konala v Portugalsku. Dnes v predstavovaní noviniek pokračujeme. Máme pre vás inovatívne mobilné zariadenie 2 v 1 a tiež aj zopár senzorov, ktoré spravia z bežnej domácnosti inteligentnú.

Čínsky výrobca Leedarson predviedol na konferencii IFA Global v Lisabone nové produkty pre inteligentnú domácnosť s názvom Home Kit. Systém riadi jednotka Gateway, ktorá cez mobilnú aplikáciu umožní používateľom ovládať rôzne inteligentné zariadenia a senzory. V širokom portfóliu sa nachádzajú zásuvky, IP kamery, alarm, osvetlenie, ovládanie žalúzií, radiátorov, senzory pre detekciu pohybu, dymu, teploty, či dokonca vodný senzor, ktorý dokáže používateľa upozorniť na únik vody a môže tak zabrániť vytopeniu. Súčasťou je aj Bluetooth žiarovka, ktorá reaguje na hlasové povely používateľa pre vypnutie alebo zapnutie, či pre nastavenie intenzity osvetlenia

Zariadenia pre inteligentnú domácnosť Leedarson Home Kit..

K športovému automobilu by sa dal prirovnať konvertibilný notebook Book One, ktorý má na svedomí firma Porsche Design. Pod známou značkou sa v štýlovom dizajne ukrýva hybridné zariadenie, ktoré má 360 stupňový otočný pánt, no zároveň sa dá jeho displej úplne odňať a môže tak fungovať ako klasický tablet. Okrem tohto inovatívneho riešenia však Book One nezaostáva ani výbavou. Potvrdzuje to procesor Intel Core i7, 16 GB pamäte RAM, vnútorné úložisko s kapacitou 512 GB či dvojica portov USB-C a USB 3.0. Zariadenie funguje s operačným systémom Windows 10, takže používatelia môžu využiť funkcie, ako je digitálna asistentka Cortana, či prihlasovanie sa cez Windows Hello.