Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

WhiteShark MIX: Podvodný skúter, s ktorým si užijete veľa zábavy

WhiteShark MIX: Podvodný skúter, s ktorým si užijete veľa zábavy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Sublue Tech sa pochválila najnovším prírastkom do rodiny strojov, ktoré sú označované ako podvodné skútre. Tie majú za cieľ používateľom pomáhať s pohybom pod vodnou hladinou pri potápaní či šnorchlovaní, vďaka čomu šetria ich sily. Novinka nesie názov WhiteShark MIX a údajne ide o najmenší podvodný skúter, aký bol doteraz vyrobený.

WhiteShark MIX váži len 2,9 kilogramu a má celkový ťah 23,94 N m (ft lb). Používateľa dokáže ťahať pod vodou rýchlosťou až 3 uzle (približne 5,6 km / h). Je to konštantná rýchlosť, takže neexistuje možnosť pomalšieho ťahania používateľa pod vodou. Skúter je navrhnutý pre maximálnu hĺbku ponoru do 40 metrov.

Čínsky výrobca Sublue Tech predstavil nový podvodný skúter WhiteShark MIX.

Okrem malých rozmerov sa WhiteShark MIX môže pochváliť aj jednoduchým ovládaním. Jeho ovládacie prvky pozostávajú z dvoch tlačidiel, ktoré sú umiestnené okolo po stranách strednej časti jeho tela, v miestach za ktoré používateľ skúter drží. Pre aktivovanie pohybu stačí obe tlačidlá stalčiť a pridržať. Ako náhle používateľ jedno tlačidlo povolí, vráti sa do svojej pôvodnej polohy a skúter sa zastaví.

Podvodný skúter WhiteShark MIX je navrhnutý pre potápanie do hĺbky až 40 metrov.

Zabudovaná batéria poskytne dostatok energie pre až jednu hodinu potápania sa s týmto pomocným pohonom, pričom nabitie na plnú kapacitu trvá okolo 2,5 hodiny. Úroveň stavu nabitia batérie signalizujú LED svetlá v hornej časti zariadenia. Pre používateľov, ktorí si chcú svoje potulky pod vodnou hladinou aj zvečniť, je tu možnosť pripojenia akčnej kamery GoPro.

S podvodným skútrom WhiteShark MIX si užijú zábavu aj deti.

Podvodný skúter WhiteShark MIX je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa podarilo už prekročiť požadovanú hranicu 30 000 dolárov. Získať sa dá finančnou podporou kampane vo výške 349 dolárov, pričom plánovaná maloobchodná cena bude 499 dolárov. Ak všetko pôjde podľa predstáv výrobcu, prvé kusy by si mohli nájsť svojich majiteľov v priebehu októbra tohto roku.

K podvodnému skútru WhiteShark MIX sa dá pripevniť aj akčná kamera GoPro.