Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Reproduktor Echo Show s asistentkou Alexa získal aj displej pre videohovory

Reproduktor Echo Show s asistentkou Alexa získal aj displej pre videohovory
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Platforma digitálnej hlasovej asistentky Alexa, od spoločnosti Amazon, sa usídlila v novom zariadení tohto výrobcu, ktoré nesie názov Echo Show. Ide o kombináciu inteligentného Bluetooth reproduktoru s funkciou Alexa a 7 palcového displeja, ktorý prehráva videá, pripája sa k bezpečnostným kamerám a dokonca poslúži aj pre videohovory pre každého, kto má Echo Show alebo mobilnú aplikáciu Echo.

Zariadenie Echo Show prijíma hlasové príkazy od používateľa prostredníctvom ôsmych mikrofónov. Tie disponujú technológiou pre redukciu šumu, vďaka čomu dokážu zachytiť hlasový príkaz aj cez celú miestnosť alebo dokonca aj počas prehrávania hudby. Zariadenie prehráva hudbu cez služby Amazon Music, Pandora, Spotify a ďalšie, môže ovládať inteligentné domáce zariadenia, prečíta najnovšie správy, privolá taxislužbu Uber, či vykoná iné množstvo z tisícov dostupných schopností v knižnici digitálnej asistentky Alexa.

Spoločnosť Amazon predstavila nové zariadenie Echo Show, ktoré v sebe kombinuje reproduktor s digitálnou asistentkou Alexa spolu s displejom pre videohovory

Reproduktor Echo Show získal do výbavy aj 7 palcový displej, cez ktorý si používatelia budú môcť prehrať video, no spočiatku len z relatívne obmedzeného počtu zdrojov. Alexa spustí nahrávky z YouTube, no nečakajte služby ako Netflix, Hulu či iné. No prehrávanie videí nie je primárnym cieľom tohto zariadenia.

Displej slúži najmä pre uskutočnenie videohovorov s rodinou a priateľmi. Používateľa zachytí 5 megapixlová kamera a prepojí ho s iným používateľom rovnakého zariadenia Echo Show. No druhá strana môže tiež využiť mobilnú aplikáciu Echo, ktorá je dostupná pre operačné systémy Android, iOS a Fire OS. Poteší aj ďalšia zaujímavá funkcia s názvom Drop Ins, ktorá vopred určeným používateľom umožní prístup ku zabudovanej kamere zariadenia, takže môže okamžite vidieť, čo sa v jeho domácnosti deje.

Zariadenie Echo Show okrem funkcií digitálnej asistentky Alexa poslúži aj pre videohovory, prehrávanie videí, či ako bezpečnostná kamera v domácnosti

Echo Show sa zapája do elektrickej siete a neexistuje žiadna prenosná verzia napájaná batériou. Zariadenie sa pripája do domácej Wifi siete, no dá sa tiež pripojiť cez Bluetooth pre prehrávanie hudby alebo presunutie zvukov z Echo Show do iného Bluetooth audio zariadenia.

Spoločnosť Amazon momentálne prijíma predbežné objednávky pre Echo Show, ktoré sa predáva za cenu 229,99 dolárov, pričom prvé zásielky sú naplánované od 28. júna.

Zariadenie Echo Show využíva osem mikrofónov s redukciou šumu pre zachytávanie hlasových príkazov používateľa