Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 39

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

V prípade, že niekto má problémy s bežnými zložkami v potravinách, môže dôjsť k fermentácii v čreve, čo vyvolá bolesti brucha, zápchu či hnačku. Ručný analyzátor Aire však z dychu používateľa dokáže detegovať črevné plyny a môže mu pomôcť určiť, aká strava sa najlepšie hodí pre jeho konkrétny tráviaci systém. Zariadenie sa synchronizuje s mobilnou aplikáciou, ktorá od používateľa vyžaduje, aby si sám vyskúšal rôzne sacharidové skupiny a vďaka meraniu mu navrhne vhodnú diétu.

Ručný analyzátor Aire

Možnosti architektúry budúcnosti predviedla ruská firma Apis Cor, ktorá s pomocou vlastnej prenosnej 3D tlačiarne postavila hrubú stavbu prototypu malého domu pre jednu alebo dve osoby. 3D tlačiareň, ktorá svojou konštrukciou pripomína malý žeriav v horizontálnej polohe, vytláčala z trysky cement vrstvu po vrstve a hrubú stavbu dokončila už za 24 hodín. Na rad potom prišli ľudskí pomocníci, ktorí dokončili strechu, izolácie, osadili okná, inštalácie a ďalšie veci. Celkové náklady na projekt domu sa pritom vyšplhali len na necelých 10 000 EUR, vrátane nábytku a spotrebičov.