Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nastaviteľné štuple do uší pustia len toľko okolitých zvukov, koľko chcete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Štuple do uší môžu byť vhodným riešením ak chcete zablokovať rušivé zvuky zo svojho okolia, no v prípade, že potrebujete počuť niečo z toho, čo sa okolo vás deje, alebo dokonca opäť vnímať všetky zvuky, musíte si štuple jednoducho z uší vytiahnuť.

No šikovnejším riešením môžu byť nové štuple do uší Knops, cez ktoré si používateľ môže nastaviť úroveň priepustnosti, alebo hlasitosti zvukov zo svojho okolia. Štuple do uší Knops sú pritom čisto mechanické zariadenie, ktoré pre svoj chod nevyžaduje žiadne batérie a tak odpadá ďalšie z mnohých nabíjaní, ktoré nás sprevádza pri používaní dnešných mobilných zariadení.

Celé to funguje jednoducho, používateľ si vloží Knops do uší a potom len otáčaním vonkajšieho kruhového ovládača prepína na jeden zo štyroch režimov. Režimy teda určujú koľko zvuku sa môže dostať hlbšie a hlbšie do uší používateľa, pričom prechodom na vyššie režimy sa aktivujú akustické filtre.

Štuple do uší Knops umožnia používateľovi regulovať úroveň priepustnosti okolitých zvukov

Režim 2 nemá žiadny efekt blokovania zvuky, takže používateľ počuje všetko okolo seba tak, ako keby vôbec nemal žiadne štuple do uší. Režim 2 je navrhnutý tak, aby tlmil okolitý hluk mesta, zatiaľ čo režim 3 je určený na zníženie hlasitosti počas živých koncertov. Posledný režim 4 má za cieľ úplne zablokovať všetky najhlasitejšie zvuky z okolia a používateľa izolovať od diania.

Štuple do uší Knops boli súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa ich tvorcom podarilo úspešne vyzbierať až o 862 percent finančných prostriedkov viac, ako požadovali. Knops sa dajú získať za 69 dolárov, pričom dodávka je naplánovaná na november tohto roku.

Štuple do uší Knops sú mechanické a používateľ si prepína medzi štyrmi režimami priepustnosti pomocou otáčania kruhového ovládača