Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft a Harman Kardon vpustili digitálnu asistentku Cortana do domácností

Microsoft a Harman Kardon vpustili digitálnu asistentku Cortana do domácností
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Inteligentné reproduktory s funkciou osobnej digitálnej asistentky nie sú už žiadnou novinkou, Amazon má svoj reproduktor Echo a od Google je tu Google Home. Do domácností však prichádza ďalší reproduktor s názvom Invoke, ktorý vznikol v spolupráci Microsoftu s firmou Harman Kardon. Reproduktor ponúka služby známej digitálnej asistentky Cortana, je schopný ovládať inteligentné zariadenia v domácnosti, má 360 stupňový zvuk a dajú sa cez neho uskutočňovať hovory cez Skype.

Reproduktor Invoke svojim dizajnom trochu pripomína konkurenčný Amazon Echo. Je to vysoký, cylindrický reproduktor s modrým osvetlením na vrchu, ktorý je k dispozícii v čiernom alebo striebornom farebnom prevedení. Vo vnútri sa nachádza pole so siedmymi mikrofónmi, ktoré z diaľky dokážu zachytiť hlasové povely používateľa.

Spoločnosti Microsoft a Harman Kardon spojili svoje sily a vytvorili nový reproduktor Invoke s funkciou digitálnej asistentky Cortana

Funkcia digitálnej asistentky Cortana od spoločnosti Microsoft poskytne používateľom pomocnú ruku pri prehrávaní hudby, môže spravovať udalosti v kalendári, nastaviť pripomenutia či informovať o nových udalostiach a správach. Reproduktor môže fungovať ako inteligentný domáci ovládač pre hlasové ovládanie pripojených zariadení v domácnosti a tiež sa dá využiť pre Skype hovory.

Reproduktor Invoke bude dostupný v čiernej a striebornej farbe

Reproduktor Invoke však vďaka pričineniu spoločnosti Harman Kardon vyniká v kvalite zvuku. Zatiaľ čo Amazon Echo má v sebe zabudovaný len jeden výškový a jeden basový reproduktor, novinka Invoke má rovno tri z každého. To by malo viesť k prémiovému ozvučeniu vo vysokej kvalite v 360 stupňovom rozsahu.

Reproduktor Invoke prináša prémiové ozvučenie spoločnosti Harman Kardon

Okrem kvality zvuku môžu potenciálnych kupcov prilákať aj veľké mená výrobcov, Microsoft a Harman Kardon sú známe spoločnosti po celom svete, pričom digitálna asistentka Cortana je súčasťou rôznych aplikácii spoločnosti Microsoft, s ktorými viacerí ľudia pracujú na dennej báze. No na reproduktor Invoke si ešte nejaký ten čas počkáme. Dostupný by mal byť koncom tohto roka za zatiaľ nešpecifikovanú cenu.

Inteligentný reproduktor Invoke sa dá použiť pre diľakové ovládanie iných zariadení v domácnosti