Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI pridáva vlastné okuliare, cez ktoré priamo vidíte to, čo aj váš dron

DJI pridáva vlastné okuliare, cez ktoré priamo vidíte to, čo aj váš dron
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ patríte medzi majiteľov dronov DJI Mavic Pro, sériu Phantom 4 alebo Inspire, môžete si vychutnať nový spôsob, ako sa virtuálne posadiť do sedadla svojho dronu. Spoločnosť DJI totiž predstavila svoje FPV (First person view – pohľad z prvej osoby) okuliare DJI Goggles, ktoré okrem iného umožňujú riadenie dronu aj prostredníctvom pohybov hlavy používateľa.

Podobne ako u iných FPV systémov, nové okuliare zobrazujú video vysielané naživo z palubnej kamery dronu. Obídením ovládača a prijímaním videa priamo z dronu sa pritom vývojárom podarilo dosiahnuť latenciu menej ako 110 milisekúnd. Každá z dvoch obrazoviek v okuliaroch má rozlíšenie 1920 na 1080 bodov a podľa vyjadrenia spoločnosti DJI poskytne viac ako dvojnásobok bodov, ako má typický 2K displej. Používatelia môžu prepínať medzi rýchlosťami zobrazenia snímok 720p / 60 fps alebo 1080p / 30 fps.

Spoločnosť DJI predstavila vlastné FPV okuliare DJI Goggles pre majiteľo dronov Mavic Pro, série Phantom 4 alebo série Inspire

Predná časť s obrazovkami je výklopná, čo používateľovi umožní sledovať dron zo zeme alebo sa popozerať po okolí v ktorom s ním lieta bez nutnosti odstránenia zariadenia z hlavy. Pre funkcie ActiveTrack, TapFly, Terrain Follow, Cinematic Mode a Tripod Mode sa už nemusí použiť smartfón, ale sú prístupné priamo cez touchpad na bočnej strane okuliarov. Používateľ tak medzi nimi vie pohodlne prepínať a potvrdenia sa mu zobrazujú na obrazovkách v okuliaroch.

Každá obrazovka v okuliaroch DJI Goggles má rozlíšenie 1920 na 1080 bodov

Navyše pomocou bezdrôtového prenosového systému OcuSync je možné, aby dvojica okuliarov prijímala video z jedného dronu Mavic Pro. Ďalšou lahôdkou je funkcia Head Tracking, vďaka ktorej môžu používatelia ovládať zatáčanie dronu jednoduchým otáčaním hlavy s okuliarmi doprava alebo doľava, pričom vrátením hlavy do priameho smeru sa zastaví otáčanie dronu do zvolenej strany. Pomocou pohybov hlavy je tiež možné ovládanie závesného mechanizmu s kamerou, pričom dron sa ovláda ďalej diaľkovým ovládačom. Dá sa dokonca spraviť aj to, že jedna osoba dron ovláda cez ovládač a druhá používa okuliare DJI.

FPV okuliare DJI Goggles by sa mali začať dodávať 20. mája za cenu 449 dolárov.

FPV okuliare DJI Goggles umožnia ovládanie dronu alebo zavesenej kamery aj pomocou pohybov hlavy používateľa