Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Akčná kamera Garmin VIRB Ultra 30 prekvapuje svojimi pridanými funkciami

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
25. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S rozvojom adrenalínových športov sa postupne dostali medzi ľudí aj akčné kamery. Svojou výbavou sa však medzi sebou poriadne líšia. Tak napríklad VIRB Ultra 30 z dielne amerického Garminu si v sebe prináša nielen záznam videa.

Mimochodom pohyblivé obrázky sa na micro SD kartu ukladajú až v rozlíšení 4K pri 30tich snímkach za sekundu. Základom pre snímanie aj pri slabšom svetle je pritom takmer pol palcový snímací čip. Keďže je kamera pri nakrúcaní pri športoch zväčša v pohybe, vybavil ju výrobca aj 3osou stabilizáciou, ktorá dokáže skrotiť obraz.

Nie je to však len o videu, Garmin je známy predovšetkým GPS navigáciou, a tak sa kus z nej dostal aj do kamery. Vďaka snímaču polohy zo satelitov, spolu s ďalšími senzormi, tak kamera zaznamenáva k obrazu a fotkám aj vzdialenosť, rýchlosť, či nadmorskú výšku. Pomocou integrovaných technológií ANT+, Bluetooth a Wi-Fi sa však dajú pridať aj ďalšie senzory.

Akčná kamera Garmin VIRB Ultra 30

Zaujímavosťou zariadenia je aj hlasové ovládanie kamery, ak máte možno práve plné ruky. Pre konzervatívnejších používateľov zasa výrobca integroval dotykové ovládanie na takmer dvojpalcovom displeji. To však funguje aj cez vodotesné puzdro. A to znamená, že netreba pochybovať ani o tom, že je kamera odolná. Dokonca teda vodotesná až do hĺbky 40 metrov.

V neposlednom rade možno spomenúť ešte to, že vďaka bezdrôtovým technológiám je so zariadením možné aj živé vysielanie priamo na sociálne siete.

Čo dodať? Možno už len to, že s minimálnymi rozmermi a váhou, necelých 90 gramov, sa zmestí do každého batohu na poriadny adrenalínový výlet.