Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosné rekordéry MixPre dodajú profesionálny zvuk aj spotrebiteľom

Prenosné rekordéry MixPre dodajú profesionálny zvuk aj spotrebiteľom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sound Devices je známa svojimi produktmi v profesionálnom zvukovom priemysle, pričom jej zariadenia boli použité aj pri nakrúcaní takých filmov, ako je La La Land, Mad Max, či The Revenant. Teraz však táto spoločnosť prináša profesionálnu úroveň práce zo zvukom aj pre bežných spotrebiteľov – novú sériu prenosných zariadení MixPre. Tá je označená ako jediné zariadenie na trhu, ktoré sa môže súčasne používať ako rekordér, mixážny pult a USB audio rozhranie.

Séria zariadení MixPre sa momentálne skladá z dvoch jednotiek a bola vyvinutá pre hudobníkov, zvukových dizajnérov, podcasterov a kameramanov, ktorí chcú získať profesionálny zvuk z intuitívneho prenosného zariadenia, ktoré je pripravené s nimi cestovať.

Prenosné zariadenie MixPre-3 meria 144 x 110 x 36 milimetrov a váži 48 gramov. Obsahuje tri XLR vstupy, 5 stopové nahrávanie a 24-bitové / 96 kHz audio rozlíšenie. Mierne väčšie zariadenie MixPre-6 má až 6 kombinovaných vstupov XLR / TRS a 8 stopový záznam, pričom jeho maximálna vzorkovacia frekvencia je 192 kHz pri 24 bitoch.

Prenosný rekordér MixPre-3

Rekordéry MixPre sú vyrobené z hliníka a môžu byť napájané buď klasickými batériami veľkosti AA, lítium-iónovou batériu alebo prostredníctvom USB portu. Vo vnútri sa nachádzajú výkonné mikrofónové predzosilňovače Kashmir Class A – tri v MixPre-3 a štyri v MixPre-6. Používatelia môžu profitovať z analógového obvodu obmedzovača, ultra nízkeho šumu (-130 dBV), 32 bitové analógovo-digitálnych konvertorov, 48 V fázového napájania a filtrov pre nízke orezávanie.

Prenosný rekordér MixPre-6

K dispozícii je aj farebný LCD dotykový displej pre navigáciu v menu a nastavenie, ktorý je dobre čitateľný aj na priamom slnečnom svetle. Tlačidlá sú pritom podsvietené a medzi ďalšie vlastnosti patrí mixážny pult, ovládače zosilnenia, nastaviteľný zosilňovač pre slúchadlá, funkcie pan a solo a meranie úrovní pomocou LED diód. Zvuk sa dá nahrávať na SD kartu a súčasne sa posiela do počítača so systémom Windows / Mac cez rozhranie USB. Nastavenia zariadenia sa dajú upravovať aj pomocou Bluetooth pripojenia z bezplatnej mobilnej aplikácie Wingman pre systém iOS.

Séria prenosných rekordérov MixPre si nájde široké uplatnenie

Obidva rekordéry majú základné aj pokročilé režimy pre rýchle stereofónne nahrávky alebo viackanálové snímanie s prístupom k funkciám, ako je metering, smerovanie, časový kód, zosilnenie predzosilňovača, prepojenie stereo kanálov, predvoľby pre slúchadlá a ďalšie.

Prenosný rekordér MixPre-3 je k dispozícii za cenu 649 dolárov, zatiaľ čo o niečo väčší a výkonnejší rekordér MixPre-6 sa predáva za 899 dolárov.

Séria zariadení MixPre zatiaľ obsahuje prenosné rekordéry MixPre-3 a MixPre-6