Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lumix DC-TZ90: Kompaktný cestovný fotoaparát pre milovníkov selfie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe sú ľudia radi v strede pozornosti a svoje spomienky si viacerí uchovávajú prostredníctvom autoportrétov, či inak povedané selfie fotografií. Najnovší kompaktný cestovný fotoaparát z dielne Panasonicu by sa tak mohol stať obľúbeným nástrojom dovolenkárov, ktorým pomôže zachytiť samých seba s vysokou rozlišovacou schopnosťou.

Nový kompaktný fotoaparát Lumix DC-TZ90 (v iných regiónoch označený ako DC-ZS70) ponúka používateľom 30 násobný zoom v 24-720 mm ekvivalentom širokouhlom objektíve Leica. K dispozícii je elektronický hľadáčik s rozlíšením 1166k bodov a možnosti snímania videí v rozlíšení 4K. Šikovnou funkciou je Post Focus, ktorá umožňuje výber zaostrenej oblasti po snímaní, či Focus Stacking pre úpravu hĺbky zaostrenia po zosnímaní. Nočné scény alebo situácie, ako sú ohňostroje a iné zachytí fotoaparát s použitím funkcie Light Composition.

Spoločnosť Panasonic predstavila nový kompkatný fotoaparát Lumix DC-TZ90 (alebo DC-ZS70)

Lumix DC-TZ90 dostal do výbavy 20,3 megapixlový MOS snímač, ktorý spolupracuje s obrazovým procesorom Venus Engime od spoločnosti Panasonic. Výklopný dotykový displej s uhlopriečkou 3 palce má rozlíšenie 1040k bodov a po jeho vytiahnutí o 180 stupňov poteší nadšencov selfie fotografií. Fotoaparát automaticky vstúpi do režimu Self Shot a sprístupní patričné selfie funkcie.

Kompaktný fotoaparát Panasonic Lumix DC-TZ90 (alebo DC-ZS70) je zameraný na milovníkov selfie fotografií

Model TZ90 je okrem toho vybavený technológiou automatického ostrenia Depth-from-Defocus pre vysokorýchlostné zaostrovanie približne 0,1 sekundy. Systém tiež pomáha fotoaparátu pri kontinuálnom zachytení až 10 snímok za sekundu. Pri rôznych situáciách snímania pritom používateľom pomôže funkcie automatického ostrenia, ako sú Touch AF, 49 bodový AF a Low-Light AF. Otrasy pri fotení z ruky zmierni 5 osová hybridná optická stabilizácia a o prenos súborov do mobilných zariadení sa postará pripojenie Wifi.

Kompaktný fotoaparát Panasonic Lumix DC-TZ90 (DC-ZS70) bude k dispozícii od konca mája za cenu 449,99 dolárov v prevedení v striebornej alebo čiernej farbe.

Kompaktný fotoaparát Panasonic Lumix DC-TZ90 (alebo DC-ZS70) má 30 násobný zoom a dokáže nakrúcať videá v rozlíšení 4K