Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon EOS 1300D: Ideálny fotoaparát pre začiatočníkov

Canon EOS 1300D: Ideálny fotoaparát pre začiatočníkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pravda je taká, že niekto sa s citom pre fotografiu narodí, iný ju musí dlhé roky získavať a dokonca si aj hľadať so svojím "foťákom" spoločnú reč.

Ak ste sa nechali zlákať fotografovaním, no vo fotografických vodách ste zatiaľ plavci začiatočníci, model zrkadlovky Canon EOS 1300D vás pri fotení podrží.

Pôsobivé fotky so zrkadlovkou

 

Sú dva typy fotografov začiatočníkov. Prvý z nich sa ešte pred uchopením svojho pracovného nástroja na niekoľko dní zahĺbi do štúdia teórie a nezačne fotiť skôr, kým nebude ovládať funkcie svojej zrkadlovky a techniku fotenia. Druhý pracuje viac intuitívne, kašle na teóriu a odporúčania a vrhá sa do učenia na vlastných chybách.

Zrkadlovka Canon 1300D je vhodná pre oba typy začiatočníkov. Umožní im vytvoriť nádherné zábery bežných situácií, ale aj štylizované fotografie krajín, zvierat, architektúry alebo osôb. S 18-megapixolovým snímačom zachytíte aj tie najjemnejšie detaily a postaráte sa o vernosť farieb, vďaka čomu bude daná scénka aj na fotografii vyzerať presne tak, ako sa vám reálne odohrala pred očami.

To je skvelé napríklad pri fotení východu či západu slnka alebo posedenia na opekačke. Najprv môžete nechať zrkadlovku pracovať miesto vás (automatické zaostrovanie, režim scény), no časom, keď naberiete vlastné skúsenosti, nad ňou preberte úplnú kontrolu a popýšte sa svojou dokonalou technikou fotenia.

Fotoaparát Canon EOS 1300D

Čo vám zrkadlovka Canon EOS 1300D ponúka?

 

V prvom rade sú to kvalitné zábery, ale aj videá, ktoré si však nemusíte nechať len pre seba. Vďaka funkcii WiFi sa môžete s vašimi priateľmi prostredníctvom internetu podeliť o zábery alebo videá, na ktoré ste najviac hrdí. Využijete ju aj v prípade, že ste na dovolenke a chcete, aby priatelia a rodinní príslušníci mali prehľad o miestach, ktoré ste v daný deň navštívili (a tajne vám závideli...), ale aj keď chcete svoje fotky odovzdať do rôznych cloudových služieb.

Model Canon 1300D je univerzálnou jednookou zrkadlovkou, ku ktorej si môžete zakúpiť množstvo doplnkov v prípade, že sa fotografii chcete venovať detailnejšie. Pri akčných scénkach s ním zachytíte až tri snímky za sekundu, čo využijete napríklad pri fotení svadieb či športových aktivít. Ak máte záujem o originálne zábery, pomôžu vám rozmanité filtre, napríklad rybie oko. Možno si vďaka využívaniu filtrov a rozličných objektívov vytvoríte vlastný štýl fotenia už v priebehu pár dní.

Fotoaparát Canon EOS 1300D