Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sound BlasterX Katana: Hranie hier či pozeranie filmov so zvukom ostrým ako meč

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
14. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Katana, výraz pre japonský meč a zároveň aj meno nového zvukového systému z dielne singapurského Creative. Už z dizajnu je zrejmé, že ostrý meč tak trošku pripomína, no ostrý je najmä jej zvuk.

Celý systém pritom pozostáva z dvoch komponentov, hlavný zvukový panel a subwoofer. Hoci má hlavný zvukový panel hrúbku len 6 centimetrov, výrobca do týchto rozmerov dostal všetko, čo treba. Tvoria ho dva stredové a dva výškové drivery. No a subwoofer zasa jeden basový s rozmerom viac ako 13 centimetrov.

So svojim zvukom si podmaní najmú hráčov počítačových hier, ale aj nadšencov filmov. Von sa pritom tlačí zvuk s hraničným výkonom až 150 wattov. Pomáha mu trojica zosilňovačov, ktoré kontroluje a riadi multijadrový DSP procesor. Práve tento prvok pomáha produkovať zvuk vo vysokom rozlíšení, teda v 24 bitovej kvalite pri 96 kHz.

Zvukový systém Creative Sound BlasterX Katana

Katana zvláda viacero hudobných režimov. Základom je stereo, k tomu zvuk v norme 5.1 a dokonca aj mód pre virtuálny režim 7.1 pre hranie počítačových hier. Čo sa týka konektivity, tak v tomto smere je Katana vybavená bohatou výbavou. Zvuk sa dá do nej dostať cez optický vstup, USB konektorom z počítača, kedy sa mení na externú zvukovú kartu a bezdrôtovo cez Bluetooth. Ešte jeden USB konektor je však vzadu a slúži pre prehrávanie hudby priamo z USB kľúča.

K väčšine funkcií sa pritom dá dostať aj cez pribalený diaľkový ovládač. No a spomenúť treba aj to, že celkový dizajn podčiarkuje 49 programovateľných LED svetiel systému Aurora Reactive, ktorý si prináša takmer 17 miliónov farieb a celkom zaujímavo tak dopĺňa atmosféru pri hraní hier či pozeraní filmov.