Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S BeoSound Shape si môžete poskladať vlastnú štýlovú hudobnú stenu

S BeoSound Shape si môžete poskladať vlastnú štýlovú hudobnú stenu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca Bang & Olufsen je známy svojimi audio zariadeniami, ktoré okrem kvalitnej reprodukcie zvuku vyzerajú samé o sebe štýlovo a esteticky. Posledným prírastkom do veľkej rodiny výrobkov dánskej spoločnosti je zaujímavý audio systém BeoSound Shape, ktorý vyzerá ako kúsok umeleckého diela. Ide totiž o modulárny systém, ktorý sa dá ľubovoľne vyskladať na stenu v miestnosti.

Audio systém BeoSound Shape od spoločnosti Bang & Olufsen bude dostupný v rôznych sadách, vrátane základného balíčka, ktorý obsahuje riadiacu jednotku BeoSound Core, štyri reproduktory, dva akustické tlmiče a zosilňovač. Každý prvok je obsiahnutý v rámci samostatnej šesťuholníkovej „dlaždice“. Tento modulárny systém umožní používateľovi si škálovať zariadenia podľa potrieb a môže si vybrať z rôznych farieb týchto audio dlaždíc.

Spoločnosť Bang & Olufsen predstavila štýlový modulárny audio systém BeoSound Shape

Riadiaca jednotka BeoSound Core slúži ako základňa, ktorá môže prenášať hudbu cez Bluetooth 4.1 pripojenie, Apple AirPlay, Chromecast, Spotify Connect alebo BeoPlay. Jednotka sa stará o miešanie zvuku medzi zosilňovačmi a reproduktormi, zatiaľ čo povrch dlaždíc je navrhnutý tak, aby sa zabránilo odrážaniu zvuku po miestnosti. Každá riadiaca jednotka je schopná ovládať 11 zosilňovačov, pričom každý z nich sa môže napojiť na až štyri reproduktory. Čiže v jednej inštalácii získa používateľ teoreticky maximálne množstvo 44 dlaždíc.

Základom audio systému BeoSound Shape je riadiacia jednotka BeoSound Core

Hlavným ťahákom systému BeoSound Shape je nepochybne modulárny dizajn. Kompaktné šesťuholníkové dlaždice môžu byť na stene rozložené tak, aby vytvárali rôzne vzory alebo obrazce s rôznymi farebnými odtieňmi látok na povrchu. Unikátny algoritmus sa pritom postará, že zvuk šíriaci sa z reproduktorov bude smerovať priamo k používateľovi bez ohľadu na to, kde sa vo vzťahu k reproduktorom na stene nachádza.

V dlaždici audio systému BeoSound Play môže byť umiestnená riadiaca jednotka, zosilňovač, reproduktor alebo akustický tlmič

Dlaždice sú však pomerne veľké a ťažké. Každá dlaždica so zosilňovačom váži 2,4 kilogramu a dlaždice s reproduktormi sú len o 100 gramov ľahšie. Každý panel meria 36,4 centimetra cez uhlopriečku, je 32 centimetrov vysoký a 11,1 centimetra hlboký. Inštalácia takýchto dlaždíc zrejme nebude práca pre amatérov. A samozrejme aj cena môže byť pre niekoho odradzujúca. Základné balenie s riadiacou jednotkou, jedným zosilňovačom, dvomi akustickými tlmičmi a štyrmi reproduktormi totiž bude stáť od 4 000 EUR. Systém BeoSound Shape by sa na trh mal dostať v auguste tohto roku.

Modulárny systéme BeoSound Shape umožňuje vyskladanie audio systému do rôznych tvarov a vzorov s rôznymi farbami látok na povrchu