Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Instantný fotoaparát Fujifilm Instax Mini 9 zvýrazní vašu osobnosť

Instantný fotoaparát Fujifilm Instax Mini 9 zvýrazní vašu osobnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fujifilm predstavila nové instantné fotoaparáty Instax Mini 9, ktoré kráčajú v stopách svojich predchodcov a vďaka zaujímavému dizajnu a veselým farbám sa môžu stať hitom na večierkoch, svadbách či festivaloch. Nový fotoaparát sa okrem rozmanitej škály farieb môže pochváliť selfie zrkadlom či prídavnou šošovkou pre fotenie objektov z blízka.

Spoločnosť Fujifilm sa rozhodla pokračovať vo formáte populárneho filmu Instax Mini, ktorý vytvára instantné fotografie vo formáte obdĺžnikových kreditných kariet. Fotoaparát Mini 9 tak bude mať rovnaké snímacie režimy ako jeho predchodcovia, vrátane monochromatického režimu, ktorý bol nedávno pridaný.

Spoločnosť Fujifilm predstavila nové instantné fotoaparáty Instax Mini 9

Instantný fotoaparát Instax Mini 9 však nespolieha na výber farieb len čo sa týka filmu, ale široká ponuka farebného prevedenia jeho tela by mala osloviť každého používateľa, ktorý sa chce s fotoaparátom zvýrazniť. K dispozícii je päť farieb: Flamingo Pink, Ice Blue, Lime Green, Cobalt Blue a Smoky White. Fotoaparát má pritom rozmery 116 x 118 x 68 milimetrov a bez batéria a filmu váži 307 gramov.

Instantný fotoaparát Fujifilm Instax Mini 9 bude k dizpoícii v piatich farebných prevdeniach

Fotoaparát Mini 9 je vybavený 60 mm objektívom so svetelnosťou F 12.7, čo je ekvivalent k 34 mm objektívom a dokáže zaostriť od 60 centimetrov. K dispozícii však bude aj doplňujúca šošovka, ktorá sa dá pripevniť na objektív pre snímanie objektov z blízka. Tá umožní zaostrenie na objekty vo vzdialenosti od 35 do 50 centimetrov od objektívu. Ďalším štylizovaným prírastkom fotoaparátu je malé zrkadlo na prednej strane, takže používateľ pri fotení selfie bude vedieť, kde sa nachádza.

Instantný fotoaparát Fujifilm Instax Mini 9 má v prednej časti malé zrkadielko pre lepšie fotenie selfie fotografií

Nový fotoaparát by mal byť jednoduchý na používanie pri ustálenej rýchlosti uzávierky 1 / 60 sekundy a bez možnosti nastavenia citlivosti ISO. Používatelia tak len fotoaparát zapnú, vyberú clonu pomocou voliča jasu na báze ikon (Interiér F 12.7, Zatiahnuté F 16, Slnko a oblaky F22 a Slnenčno F 32) a stlačia tlačidlo spúšte pre svoju instantnú fotografiu.

Instantný fotoaparát Fujifilm Instax Mini 9 by mal byť k dispozícii v máji za cenu 70 dolárov.

Instantný fotoaparát Fujifilm Instax Mini 9 má jednoduché ovládanie