Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Televízory Samsung QLED získali prémiovú certifikáciu od UHD Alliance

Televízory Samsung QLED získali prémiovú certifikáciu od UHD Alliance
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že novinky tohto roka, modelové rady QLED TV, dostali od UHD Alliance (UHDA) prémiovú certifikáciu ULTRA HD PREMIUM. Certifikované je kompletné portfólio QLED TV s modelmi Q9, Q8 a Q7.

„Je pre nás veľká česť získať od UHD Alliance tento prémiový certifikát,“ povedal MS Kim, výkonný viceprezident divízie Visual Display Business v spoločnosti Samsung. „Sme hrdí na to, že vďaka QLED TV dokážeme našim zákazníkom sprostredkovať prémiové Ultra HD zážitky v pohodlí domácnosti.“

Logom ULTRA HD PREMIUM udeleným asociáciou UHDA sú označené všetky produkty, ktoré boli ocenené za svoj technologický výkon vo všetkých oblastiach kvality obrazu dosiahnutej vďaka 4K rozlíšeniu, high-dynamic range (HDR) a širokému spektru farieb. Tieto špecifikácie umožňujú televízorom a ďalším externým zariadeniam, ako sú UHD Blu-ray prehrávače, plné zobrazenie obsahu v tej najbohatšej a najpresnejšej podobe.

Televízory Samsung QLED získali prémiovú certifikáciu od UHD Alliance

QLED televízory, ktoré boli prvýkrát predstavené na veľtrhu CES 2017 v Las Vegas, ponúkajú dramaticky vylepšený výkon farebnej reprodukcie, zobrazia DCI-P3 (bežný RGB farebný priestor pre digitálne premietanie filmov v americkom filmovom priemysle) farebný priestor presne a prvýkrát v histórii produkujú 100% farebný objem. To znamená, že nové Samsung QLED TV sú schopné produkcie farieb v akejkoľvek úrovni jasu – vrátane najjemnejších detailov viditeľných aj v najvyšších stupňoch svietivosti, čo presahuje požiadavky UHDA. Tento prielom je výsledkom nového kovového Quantum Dot materiálu, vďaka ktorému sú televízory schopné sprostredkovať výrazne vyšší rozsah farieb a jas s oveľa väčšími detailmi v porovnaní s bežnými televízormi.

Televízory Samsung QLED získali prémiovú certifikáciu od UHD Alliance

UHDA je globálna koalícia zložená z viac ako 50 členských spoločností vrátane popredných filmových štúdií, výrobcov spotrebnej elektroniky a distribútorov obsahu. Bola založená s cieľom podporovať a propagovať Ultra HD ekosystém a výhody Ultra HD technológie. Aliancia sa tiež zameriava na pomoc spotrebiteľom vybudovať bezproblémový, integrovaný a vysoko kvalitný UHD ekosystém. Prémiové UHD zariadenia a obsah sú zreteľne označené, aby ich spotrebitelia mohli v obchode ľahko rozpoznať.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)