Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

POWERbot VR7000: Vysoký výkon v tenkom tele robotického vysávača

POWERbot VR7000: Vysoký výkon v tenkom tele robotického vysávača
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovší model v rade populárnych robotických vysávačov Samsung POWERbot s označením VR7000 exceluje vynikajúcim sacích výkonom a subtílnym dizajnom. So svojou výškou len 97 mm je o celých 28 % nižší ako predchádzajúci modelový rad.

„Slim“ dizajn a vysoký výkon

 

Nový dizajn vychádza v ústrety používateľom, ktorí požadujú lepšie automatizované upratovanie. Z interného výskumu spoločnosti Samsung vyplýva, že 39 % používateľov v severnej Amerike od robotického vysávača očakáva, že dosiahne aj do ťažko dostupných miest a vysaje s takým účinkom, aby sa už po ňom nemuselo nikde ručne vysávať.

POWERbot VR7000 zaistí kompletné upratovanie svojou sacou silou až 20 wattov a dostane sa aj do miest, kam sa s bežným ručným vysávačom nedostaneme, napríklad pod posteľ, alebo ďalší stojaci nábytok.

Robotický vysávač Samsung POWERbot VR7000

Nová funkcia s názvom Edge Clean Master umožňuje vysávaču čistiť plochu tesne pri stene (už od vzdialenosti 1,5 cm). Tomu napomáha 288 mm široká kefa, ktorá je umiestnená vpredu a môže tak ľahko vysať prach a vlasy ihneď, ako príde k stene. Ďalšou prednosťou je automatická lamela, ktorá sa spustí, keď je potrebné zmiesť viac prachu nazhromaždeného na okrajoch.

Unikátny systém samočistiacej kefy značne znižuje množstvo prachu a vlasov zachytených v štetinách kefy. Nečistoty sú zbierané do stredu kefy a následne je ich možné jednoducho premiestniť do koša, čím ďalej šetríme čas potrebný k pravidelnej údržbe.

Inteligentnejší ako kedykoľvek predtým

 

Vysávač POWERbot VR7000 je vybavený niekoľkými inteligentnými funkciami, ktoré zvyšujú jeho celkový výkon. Technológia Visionary Mapping Plus a FullView Sensor 2.0 mapujú a do pamäte ukladajú obrysy miestnosti, aby bolo upratovanie skutočne kompletné. Následne ho systém sám navádza k najviac znečisteným miestam. Vysávač zároveň sleduje prekážky a malé predmety (už od 10 mm), pri ktorých minimalizuje množstvo dotykov a dokáže upratať aj okolo nich.

Robotický vysávač Samsung POWERbot VR7000

Inteligentná funkcia Power Control automaticky upravuje saciu silu a optimalizuje čistiacu funkciu v závislosti od typu povrchu. Napríklad vo chvíli, keď sa presunie z drevenej podlahy na koberec, motory upravia nasávanie na optimálny stupeň. POWERbot VR7000 pokryje priestor veľkosti až do 320 m2, takže je vhodný aj do veľkých rodinných domov, či kancelárií.

Rovnako ako mnoho domácich spotrebičov Samsung je aj POWERbot VR7000 IoT-ready a je možné ho plne diaľkovo ovládať prostredníctvom mobilnej aplikácie. Zo smartfónu alebo iného mobilného zariadenia môže užívateľ vysávač spustiť alebo zastaviť, naplánovať pravidelné časy upratovania a skontrolovať históriu upratovania. Navyše je vysávač kompatibilný s aplikáciou Amazon Echo, a ak je pripojený k wifi, môžu ho užívatelia ovládať pomocou hlasových príkazov.

„POWERbot VR7000 drží krok s potrebami súčasnej rodiny,“ povedal Byung-Sam Seo, prezident divízie Domácich spotrebičov spoločnosti Samsung Electronics. „Stačí ho nastaviť a potom ho len môžete sledovať pri práci. Navigačné funkcie a senzory vysávača v kombinácii so subtílnym dizajnom a zvýšeným sacím výkonom sú zárukou dokonale odvedenej práce.“

POWERbot VR7000 získal ocenenie Innovation Award na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2017 predovšetkým za vlastný elegantný dizajn a schopnosť dostať sa aj do ťažko prístupných miest.

Robotický vysávač Samsung POWERbot VR7000

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)