Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Perk Brew prináša precízne varenie lahodnej kávy pre každého

Perk Brew prináša precízne varenie lahodnej kávy pre každého
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre mnohé domácnosti je každé ráno príprava kanvice horúcej kávy zrejme najdôležitejšou činnosťou. No tí najväčší fanúšikovia čierneho nápoja nemajú moc možností, ako si pripraviť perfektnú šálku kávy v prostredí domova. Vývojári z Nového Mexika však dúfajú, že ich kávovar Perk Brew dokáže toto zmeniť.

Podľa vyjadrenia tvorcov je kávovar Perk Brew, na rozdiel od viacerých konvenčných domácich kávovarov, schopný vďaka svojmu dizajnu udržiavať rovnomernú teplotu a oddeliť od seba častice kávy aby neboli príliš stlačené a nerovnomerne vyhrievané.

Kávovar Perk Brew je navrhnutý pre precíznu prípravu lahodnej kávy pre široké masy

Celý trik spočíva v princípe takzvaného „mechanického odpruženia“, kedy Perk púšťa jemný prúd vody, ktorý sa dostane do sparovacej komory v hornej časti stroja. Počas toho sa vytvára sila, ktorá zdvíha a oddeľuje kávové zrnká rovnakým spôsobom. To by malo zabezpečiť konzistentné varenie, ktoré zabezpečí, že dostanete to správne množstvo a chuť kávy podľa svojich preferencií.

Kávovar Perk Brew udržiava konzistentnú teplotu a dokáže separovať kávové zrná tak, aby sa do kávy dostalo vždy správne množstvo

Inovatívny je tiež aj spôsob udržiavania teploty pomocou špeciálnej konštrukcie ohrievača. Namiesto toho, aby sa horúca voda prelievala cez filter a potom prechádzala strojom, kedy sa ochladzuje, vytvorili vývojári recirkulačný ohrievač. V praxi to znamená, že znalci kávy si môžu určiť presnú teplotu podľa druhu kávových zŕn a zvoleného programu. Výhodou ohrievača je aj to, že je otvorený, takže nedochádza k tvorbe vodného kameňa.

Kávovar Perk Brew je vybavený recirkulačným ohrievačom

Precízny kávovar Perk Brew je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať finančnou podporou v sume 174 dolárov, čo je o 40 percent menej, ako bude jeho maloobchodná cena 299 dolárov. Treba si však uvedomiť riziká spojené s takýmto typom financovania. V prípade, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde tak ako má, výrobca plánuje začať s dodávkami vo februári 2018.