Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung v Paríži slávnostne predstavil nové televízory QLED

Samsung v Paríži slávnostne predstavil nové televízory QLED
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics zverejnila na slávnostnej vernisáži v Paríži detaily o svojom prémiovom rade QLED TV. Nové modely televízorov s pokročilými technológiami potvrdzujú Samsung v úlohe inovátora, ktorý vytvára budúcnosť domácej zábavy.

„V Samsungu sa neustále snažíme poskytovať svojim zákazníkom najpokročilejšie technológie, ktoré im prinesú bezkonkurenčný divácky zážitok a špičkový dizajn, a ktoré skvele dopĺňajú ich každodenný život,“ uviedol HS Kim, prezident divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics. „Náš tohtoročný rad skutočne ohlasuje novú „televíznu“ éru a potvrdzuje ju dokonalou kvalitou obrazu, dizajnom aj inteligentnými funkciami.“

Samsung si pre odhalenie tzv. „televízora svetla“ zvolil Paríž, „mesto svetiel“. QLED TV bola nazvaná televízorom svetla pre svoju schopnosť zobrazenia optimálnych stupňov jasu a pre úžasný vizuálny zážitok. Priestory Carrousel du Louvre, slávneho múzea Louvre, ktoré je vyhlásené svojou bohatou zbierkou umeleckých a kultúrnych diel, tiež zdôrazňujú zameranie na koncept Lifestyle TV. Ten je reprezentovaný „umeleckým dielom“ Samsung QLED TV, obzvlášť potom v spojení s dizajnovými stojanmi Studio Stand a Gravity Stand.

Najnovší QLED TV stavia diváka na prvé miesto a ich prémiový dizajn sa zameriava na tri kľúčové prvky: Q Picture, Q Smart a Q Style.

Samsung v Paríži predstavil nové televízory QLED

Q Picture: Dokonalá kombinácia svetiel a farieb

 

Nový rad QLED TV posúva technológiu Quantum Dot na novú úroveň a ponúka pokrok v oblasti úspory svetla, stability a širšieho farebného spektra. QLED TV disponuje inovovaným panelom Quantum Dot zloženým z anorganických kryštálov z kovových materiálov, ktorý rieši všetky hlavné aspekty kvality obrazu vrátane zorného uhla, objemu farieb, jasu a výrazného kontrastu. QLED TV dokáže sprostredkovať presné farby a dosahuje 100% farebný objem, čo je najvyššia dosiahnutá hodnota na trhu potvrdená asociáciou Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), ktorá je jednou z najväčších európskych vedecko-technických asociácií.

QLED TV poskytuje perfektný divácky zážitok bez ohľadu na okolité svetelné podmienky v miestnosti vďaka hlbokým úrovniam čiernej a výraznému kontrastu. Diváci na QLED TV uvidia každý detail presne podľa zámeru autora, bez „medzier“ či skreslenia vďaka vysokému dynamickému rozsahu HDR 1500.

Samsung v Paríži predstavil nové televízory QLED

Q Smart: Povýšenie domácej zábavy

 

Rozšírený Samsung Smart Hub je ešte intuitívnejší a ucelenejší. Zdokonalený diaľkový ovládač Samsung One teraz podporuje viac zariadení a ponúka možnosť hlasového ovládania rôznych smart funkcií. Ak si navyše používateľ stiahne najnovšiu verziu Smart View App dostupnú pre mobilné zariadenia s OS Android alebo iOS, môže využívať vlastný personalizovaný Smart Hub prispôsobený vlastným potrebám.

Služba TV Plus ponúka najjednoduchší a najrýchlejší spôsob, ako nájsť, kúpiť a sledovať najnovšie 4K filmy a inú zábavu. Nová služba Music tiež umožňuje jednoducho vyhľadať a identifikovať skladby, ktoré sú použité v sprievodnej filmovej hudbe.

Samsung v Paríži predstavil nové televízory QLED

Q Style: Dokonalý súlad

 

Tento rok Samsung predstavil nové dizajnové prvky, ktoré sa hodia do každej domácnosti – bez ohľadu na estetiku interiéru alebo rozmiestnenie nábytku. Úplne nový spôsob prepojenia Invisible Connection rieši problém nevzhľadných káblov a „neporiadku“ okolo televízora. Užívatelia si teraz môžu usporiadať vlastný priestor vďaka jedinému optickému káblu, ktorý spája všetky zariadenia a oživuje tak priestor obývacej izby vybavený veľkým množstvom elektroniky.

Špeciálny nástenný držiak a štýlové stojany

 

Samsung tiež predstavil unikátny nástenný držiak „No Gap Wall-mount“, ktorý televízor pridržiava pri stene tesnejšie, než kedykoľvek predtým a zároveň je jeho montáž možné zvládnuť v priebehu 15 minút. Pre tých, ktorí nechcú televízor vešať na stenu, Samsung navrhol aj rad štýlových stojanov. Jedným z nich je Studio Stand navrhnutý v štýle maliarskeho stojanu, ktorý je ideálnym doplnkom pre všetky priestory s umeleckým nádychom. Naopak, stojan Gravity Stand umožňuje s televízorom jednoducho manipulovať a nastaviť si ho do optimálneho uhla.

Samsung v Paríži predstavil nové televízory QLED

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)