Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Creative Outlier Sports: Mimoriadne ľahké športové slúchadlá aj do nepohody

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
13. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľa športových nadšencov dnes spája pohyb s hudbou a teda so slúchadlami. Hitom sú určite bezdrôtové s technológiou Bluetooth a tak do segmentu vstúpil aj singapurský Creative s modelom Outlier Sports. Vyzerá športovo a v tomto smere si prináša i niekoľko výhod.

Tak v prvom rade sú slúchadlá mimoriadne ľahké, keďže ich váha je len 15 gramov. Na jedno nabitie vydržia viac ako 10 hodín. Energia sa pritom do miniatúrnej batérie slúchadiel dostáva cez microUSB konektor, umiestneným na ovládacom module slúchadiel. Sú na ňom ešte aj tri ovládacie tlačidlá. Bočné plus a mínus pre ovládanie hlasitosti a pretáčanie skladieb, no a stredové, v tvare kruhu, pre zapnutie a vypnutie slúchadiel, a tiež pre zastavenie a znovu spustenie skladby.

Dôležité je aj to, že v ovládacom module je umiestnený aj mikrofón, takže sa dá so zariadením pri behu či v posilňovni plnohodnotne telefonovať. Ďalším športovým prvkom slúchadiel, ktorých dĺžka vrátane kábla je pol metra, je odolnosť voči vode a najmä potu. A to najdôležitejšie nakoniec. Čo iné, ako zvuk?

Športové slúchadlá Creative Outlier Sports

Ten reprezentuje v prvom rade až 6 milimetrový neodymový driver. V tomto smere je dôležitý aj nie celkom tradičný tvar slúchadiel. Dizajnový silikónový výčnelok tak prispieva k blokovaniu okolitého hluku, ktorý by sa inak dostával do uší vo väčšej miere. Rovnako je jeho úlohou aj to, aby sa slúchadlá lepšie držali v ušiach a nevypadli z nich ani pri športovaní.

Ak by aj áno, stále je k dispozícii malá klipsňa, ktorou sa dajú prichytiť k oblečeniu. A keď sa práve nepoužívajú, môžu pokojne oddychovať v malom transportnom puzdre alebo len tak vo vrecku.