Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hybridný stolný zosilňovač s vysokým výkonom, ktorý aj na pohľad vyzerá dobre

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť IMS Electronics sa po úspešnej crowdfundigovej kampani vracia s aktualizovaným hybridným stolným zosilňovačom s jednoduchým označením Desktop Valve Amplifier. Celá elektronika zosilňovača je pritom umiestnená v elegantnom hliníkovom puzdre s priesvitným okienkom z Gorilla Glass ochranného skla. No výrobca samozrejme sľubuje aj poriadny výkon.

Nový model zosilňovača využíva hybridné obvody z pôvodnej jednotky, no do vienka získal 100 W zosilňovač triedy D, ktorý by mal byť dostačujúci pre väčšinu domácich stereo reproduktorov. K dispozícii je aj dvojica separátnych zosilňovačov Burr Brown OPA2134 pre slúchadlá, takže poslucháč môže zdieľať výstup napríklad s kamarátom. Sú tu aj nezávislé ovládače hlasitosti a zosilňovače zvládnu aj náročné slúchadlá audiofilov.

Hybridný stolný zosilňovač Desktop Valve Amplifier

Vo výbave sa nachádza aj kombinácia zosilňovačov SaviAudio SA9227 a Texas Instruments PCM5102A DAC, ktorý podporuje rozlíšenie zvuku až 32-bit / 384 kHz (vrátane DSD, ak je SaviAudio v režime Master DAC). Sklenené elektrónky Raytheon 6418 majú údajne za následok „tepelne bohatý zvuk s množstvom dynamického rozsahu a väčšie priestorové delenie.“

Hybridný stolný zosilňovač Desktop Valve Amplifier má separátne výstupy pre reproduktory a slúchadlá

Navyše predzosilňovač OPA2134 phono umožňuje používateľom pripojenie gramofónu priamo do zosilňovača. K dispozícii je aj vstup pre analógový signál a bezdrôtový prijímač Bluetooth. Ten sa dá využiť pre streamovanie hudby z mobilných zariadení bez nutnosti zapájania káblov.

Všetky tieto špecialitky sa ukrývajú v CNC hliníkovom puzdre s rozmermi 140 x 120 x 25 milimetrov, ktoré má na vrchnej časti sklenené okienko, takže poslucháči môžu sledovať vyžarovanie teplého svetla z elektrónok počas počúvania.

Elektronika zosilňovača Desktop Valve Amplifier je ukrytá pod sklom, cez ktoré je možné vidieť teplé svetlo z elektróniek

Hybridný stolný zosilňovač Desktop Valve Amplifier je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa zástavy začínajú na 699 NZD (približne 457 EUR). Prvé kusy by sa v prípade úspechu kampane mali začať distribuovať v priebehu júna tohto roku.

Nechýba ani bezdrôtové pripojenie Bluetooth a možnosť zapojenia gramofónu