Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výkonný a kompaktný fotoaparát Canon EOS M6 kvôli rozmerom obetoval EVF

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový bezzrkadlový fotoaparát Cano EOS M6 sa môže pochváliť kompaktným telom a vlastnosťami vlajkovej lode, no na úrok malých rozmerov museli vývojári z neho odstrániť vstavaný elektronický hľadáčik. Netreba však zúfať, pretože Canon tiež ponúka nový externý elektronický hľadáčik EVF-DC2.

Bezzrkadlový fotoaparát Canon EOS M6 prevzal veľa vlastností z terajšej vlajkovej lode EOS M5. Je osadený 24 megapixlovým APS-C CMOS snímačom, ktorý spolupracuje s obrazovým procesorom DIGIC 7. Citlivosť ISO je v rozsahu 100 až 25600 a rýchlosť kontinuálneho snímania je 7 snímok za sekundu, alebo 9 snímok za sekundu v režime s blokovaním automatického ostrenia.

Spoločnosť Canon predstavila nový bezzrkadlový fotoaparát EOS M6

Fotoaparát využíva technológiu Canon Dual Pixel CMOS AF pre rýchle a plynulé ostrenie, či už pri fotografovaní alebo nakrúcaní videí. To môže byť v rozlíšení Full HD 1080p s rýchlosťou až 60 snímok za sekundu. Fanúšikovia 4K tak zostanú mierne sklamaní.

Canon EOS M6 je k dispozícii buď v čiernom alebo striebornom prevedení a jeho rozmery sú 112 x 68 x 44,5 milimetra. Váži 390 gramov s batériou a pamäťovou kartou, no bez objektívu. Na zadnej strane fotoaparátu sa nachádza 3 palcový dotykový displej s rozlíšením 1040K bodov, ktorý sa dá vyklopiť o 180 stupňov nahor a o 45 stupňov nadol. Je to možné aj vďaka odstráneniu elektronického hľadáčika.

Fotoaparát Canon EOS M6 sa môže pochváliť 24 megapixlovým APS-C CMOS snímačom

Našťastie Canon kompenzuje odobratie elektronického hľadáčika možnosťou pripojenia nového externého elektronického hľadáčika s označením EVF-DC2. Ten je kompatibilný s fotoaparátmi EOS M a s niektorými modelmi PowerShot. Ľahký hľadáčik s váhou 29 gramov má rozlíšenie 2,36 milióna bodov a jeho obnovovacia frekvencia je až 120 snímok za sekundu.

Fotoaparátu EOS M6 samozrejme nechýba bezdrôtová konektivita vo forme Wifi, NFC a Bluetooth, takže používateľ môže kontrolovať a zverejniť obsah na sociálnych sieťach, alebo dokáže fotoaparát na diaľku ovládať cez sprievodnú aplikáciu pre systémy iOS alebo Android.

Fotoaparát Canon EOS M6 má 3 palcový dotykový výklopný displej, no kvôli svojim rozmerom nedisponuje zabudovaným elektronickým hľadáčikom

Kompaktný bezzrkadlový fotoaparát Canon EOS M6 bude k dispozícii od apríla za cenu 780 dolárov len za telo, alebo za 900 dolárov s objektívom 15-45 mm, či za 1280 dolárov s objektívom 18-150 mm. Voliteľný externý elektronický hľadáčik EVF-DC2 sa bude predávať od rovnakého dátumu za 200 dolárov.

Canon ponúka možnosť pripojenia externého elektronického hľadáčika EVF-DC2 aj pre fotoaparát EOS M6