Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obrovská svetelná show s tisíckou dronov prekonala nedávny rekord

Obrovská svetelná show s tisíckou dronov prekonala nedávny rekord
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok v novembri prekonal Intel vlastný rekord pre najväčšie množstvo lietajúcich dronov vo formácii, kedy ich v koordinovanom lete bolo naraz na oblohe až 500. A pred nedávnom sa predviedla formácia 300 dronov Intelu počas polčasu v Super Bowl. No doterajší rekord Intelu už bol prekonaný, keď v juhočínskom meste Guanghzhou bolo do svetelnej šou naraz zapojených až 1000 dronov.

Radosť Intelu s doterajšieho rekordu dlho netrvala, pretože počas festivalu lampášov v Číne, ktorý tradične označuje koniec čínskeho nového roka, vyletelo 15. januára o 9tej hodine do vzduchu 1 000 dronov. Tie za sprievodu živého orchestru predviedli divákom 15 minút dlhú svetelnú šou.

Do veľkolepej svetelnej šou sa v Číne zapojilo až tisíc dronov

Použité boli drony Ehang Ghost Drone 2.0, ktoré boli vybavené svetlami s meniacimi sa farbami. Tisícka týchto dronov bola kompletne na diaľku ovládaná jediným počítačom zo základne na zemi. Drony vo výške 120 metrov spolu vytvorili dynamický displej, ktorý mal šírku 280 metrov a výšku 180 metrov. Každý dron sa držal približne 1,5 metra od svojich najbližších lietajúcich susedov tak, aby sa zabránilo vzájomnej zrážke.

Dron Ehang Ghost Drone 2.0 bol pre účely šou vybavený svetlom s meniacimi sa farbami

Počas veľkolepej šou v čínskom meste Guanghzou mohli diváci vidieť rôzne farebné obrazy, medzi ktorými nechýbal ani kohút, pretože rok 2017 je rok kohúta, či čínsky znak Fu, ktorý vyjadruje šťastie, alebo svetelná mapa Číny.

Video z tejto akcie, ktorá prelomila minuloročný rekord, ktorý bol teraz overený Guinnessovou knihou rekordov, je možné si pozrieť online tu.

Tisícka dronov vytvorila na oblohe obrovský farebný displej s rôznymi obrazcami