Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlové modulárne syntetizátory Polytik

Štýlové modulárne syntetizátory Polytik
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Produkčné a technologické štúdiou Artists & Engineers z Londýna vytvorilo systém štyrom modulov zvukových syntetizátorov s názvom Polytik, ktoré sú navrhnuté ako kompaktné zariadenia, ktoré nielenže lahodia ľudskému uchu, ale svojim pútavým dizajnom aj oku.

Systém modulárnych syntetizátorov Polytik sa v súčasnej dobe skladá zo štyroch farebne odlíšených modulov, ktoré sú napájané batériou. Výrobca sa snaží povzbudiť kreatívnych hudobníkov tým, že môžu nielen využívať stávajúce moduly syntetizátoru, ale vedia si vytvoriť aj vlastné. K tomu je bezplatne uvoľnený všetok softvér, dizajnové výkresy, nákresy, schémy a zoznam použitých materiálov.

Spoločnosť Artists & Engineers vyvinula štvoricu štýlových modulárnych syntetizátorov s názvom Polytik

Aby mohol hráč oživiť svoj systém Polytik, musí aspoň jeden zvukový modul pripojiť cez plochý kábel k modulu jadra (v modrej farbe). K nemu sa dajú pripojiť naraz až tri zvukové moduly a audio bude prúdiť von cez štandardný 3,5 milimetrový Jack konektor.

Záakladný modrý modul jadra s jednoduchým názvom Core pre systém Polytik obsahuje sekvencer, programátor a mixáž. Čierny modul s názvom Combi je domovov napätím riadeného oscilátoru, spätnej odozvy a filtrov. Červený VCO modul má napäťovo riadený oscilátor a napäťovo riadený filter. A nakoniec žltý modul Noise obsahuje generátor ruchov, pripojiteľnú sieť spätnej odozvy a napäťovo riadený filter.

Základom systému je modrý modul jadra s príhodným názvom Core

Aby sa systém modulárnych syntetizátorov Polytik mohol dostať do rúk tvorcom elektronickej hudby, rozhodla sa firma Artists & Engineers pre spustenie start-up kampane na portáli Kickstarter. Zástavy sa začínajú od 120 libier pre štartovací balíček, ktorý obsahuje modul Core a modul Combi. Za plné balenie všetkých štyroch modulov Core, Combi, VCO a Noise už treba rátať so sumou 275 libier.

K modulu Core sa dajú naraz pripojiť až tri moduly zo systému Polytik