Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nuheara zmení ruch veľkomesta na rozhovor v obývačke

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
26. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Situácií, keď potrebujete dobre počuť je veľa, či už chcete počúvať hudbu počas behu rušnými ulicami, alebo sa chcete jednoducho o niečom dôležitom porozprávať v hlučnej reštaurácii. Veľa takýchto situácií zmapovali aj vývojári z Nuheara a vytvorili bezdrôtové slúchadlá IQbuds.

Sú to slúchadlá do uší a okrem toho, že pri nich nezavadzia káblik, majú aj akési dotykové plôšky. Po spárovaní slúchadiel s mobilom môžete počúvať hudbu. Na tom by nebolo nič zvláštneho, ale dokonca aj v hlučnom prostredí. A ani to nie je úplná novinka, ale čo z týchto slúchadiel robí výnimočný produkt, je možnosť nastaviť si okrem filtrácie ruchov prostredia aj možnosť zosilniť hlasitosť reči hovoriaceho.

Spoločnosť Nuheara predstavila slúchadlá do uší IQbuds s pokročilou technológiou potláčania okolitých ruchov

Zjednoduší to nielen rozhovor v hluku, ale aj potrebu sústrediť sa na rozhovor. Výhody IQbuds tam však nekončia, keďže sú už raz spárované s mobilom, tak do nich vývojári pridali aj možnosť handsfree hovoru. Stačí jednoducho poklepať po už spomenutých dotykových plôškach a hovor sa prepne na slúchadlá. No a keď už sú na svete všemožné digitálne asistentky, ako Siri alebo Alexa, tak podržaním prstu na dotykovej plôške, aspoň dve sekundy, sa automaticky spustí aplikácia so zvolenou asistentkou.

Slúchadlá do uší Nuheara IQbuds prinášajú aj možnosť handsfree hovorov či používanie digitálnej asistentky

Ďalšia z činností, kde ľudia radi počúvajú hudbu je šport. Aj keď cvičíte v posilňovni, neznamená to, že tam nie je hluk, hrá tam po väčšinou hudba a ľudia sa rozprávajú. Nastavíte si teda profil posilňovňa a slúchadlá vám umožnia počúvať hudbu, akoby ste cvičili sami. Pri bicyklovaní po uliciach treba zasa nastaviť profil pre mesto, inak by slúchadlá mohli odfiltrovať prípadné zvuky auta a mohlo by dôjsť k nehode.

Reakcie ľudí sú veľavravné a na výstave CES 2017 dostali tieto slúchadlá cenu CES Innovation Award.

Slúchadlá do uší Nuheara IQbuds ponúkajú niekoľko režimov potláčania okolitých ruchov