Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slúchadlá, ktoré zvládnete nosiť celú noc? SleepPhones od AcousticSheep.

Slúchadlá, ktoré zvládnete nosiť celú noc? SleepPhones od AcousticSheep.
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
25. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Firma AcousticSheep vznikla v podstate, ako to už preklad názvu napovedá, pri „rátaní ovečiek“. Teda ako sa ľudovo traduje, že sa dá premôcť problém so spánkom. Spoluzakladateľka Wei-Sin Lai z USA prišla na nápad vytvoriť SleepPhones, keď sama nemohla zaspať, pretože ako lekárke jej často volali pacienti aj v noci a rušilo to jej spánkový rytmus.

Skúsila teda zaspávať pri jemnej relaxačnej hudbe, ale žiadne slúchadlá jej neboli na spánok dosť pohodlné. A tak umiestnila zvukové membrány priamo do pohodlnej elastickej čelenky. Tá sa po zapojení 3,5 mm jack konektoru zmení na pohodlné slúchadlá, ktoré vôbec netlačia na ušiach.

Človek si teda môže pred spánkom napríklad okrem relaxačnej hudby pustiť hoc aj audioknihu či zvuk prírody. Toto riešenie je určené aj pre ľudí, ktorí nevedia zaspať kvôli chrápajúcemu partnerovi. Ocenia ju aj cestujúci na dlhé trasy, ktorí chcú využiť dlhú cestu na spánok, ale ruch ostatných spolucestujúcich im to nedovoľuje.

Slúchadlá SleepPhones sú pohodlné na nosenie

Toto riešenie má okrem zvýšenia komfortu pri počúvaní hudby v posteli aj ďalšiu výhodu. Totižto mnohí ľudia riešia problém nespavosti tabletkami na spanie. To samozrejme z krátkodobého hľadiska nie je problém, ale z dlhodobého to má na organizmus určite negatívny vplyv.

„Konštrukcia“ slúchadiel samozrejme umožňuje vybrať tenké zvukové membrány a čelenku oprať. Na výber sú dve verzie a to klasická s káblom ale aj bezdrôtová s Bluetooth technlógiou. Tento nápad mal v USA úspech a prvá séria sa ihneď vypredala, čo svedčí nielen o kvalite slúchadiel, ale aj o veľkom počte ľudí so spánkovými problémami.

So slúchadlami SpleepPhones sa príjemne zaspáva

A samotná konštrukcia sa ukázala ako zaujímavá aj na úplne iný účel, a ním je dnes veľmi populárny beh. Tvorcovia z AcousticSheep teda prišli s vyľahčenou verziou čelenky, ktorá nielen chráni vašu hlavu pred zimou, ale aj pevne drží na hlave počas behu. Názov tohto „zlepšováku“ je zasa RunPhones.

Verzia slúchadiel pre beh - RunPhones