Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Japonská Sony všetkých prekvapila s 4K OLED televízorom Bravia A1E

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

OLED televízory boli dlhodobo doménou najmä výrobcu LG, pričom väčšina ostatných tvorcov sa skôr zamerala na LCD panely. Spoločnosť Sony však návštevníkov výstavy CES 2017 prekvapila a predstavila svoju novú vlajkovú loď pre rok 2017, ktorou sa stal 4K OLED televízor XBR-A1E Bravia.

Nový televízor prichádza s podporou Dolby Vision HDR a je poháňaný obrazovým procesorom 4K HDR Processor X1 Extreme. Televízor je tenký, no nie až tak, ako novinka od LG. Modelový rad A1E Bravia bude k dispozícii vo veľkostiach obrazoviek 55, 65 a 77 palcov. Ceny zatiaľ neboli odhalené, ale ako to už pri technológii OLED býva, nebude to zatiaľ vôbec málo.

Spoločnosť Sony predstavila svoj prvý 4K OLED televízor XBR-A1E Bravia

Technológia OLED panelov ponúka vynikajúcu úroveň zobrazenia čiernej farby a celkovo živšie farby v porovnaní s väčšinou LCD televízorov na trhu. Určite najmä pre spotrebiteľa samotného by bolo dobré, keby sa viacero výrobcov odhodlalo prejsť na OLED panely, no výroba je ešte stále nákladná a problematická.

Spoločnosť Sony predstavila svoj prvý 4K OLED televízor XBR-A1E Bravia

Sony sa rozhodla pre nekonvenčné ozvučenie a zabudovala do televízoru XBR-A1E Bravia zvukovú technológiu Acoustic Surface. Tá využíva výhody štruktúry OLED bez zadného podsvietenia, kde sa podarilo Sony vyvinúť nový povrch, kedy celá obrazovka rezonuje s bohatým zvukom vychádzajúcim priamo zo samotnej obrazovky.

Spoločnosť Sony predstavila svoj prvý 4K OLED televízor XBR-A1E Bravia

Okrem toho televízor podporuje Android TV, vďaka čomu ho môžete ovládať pomocou reproduktoru Google Home, streamovať aplikácie z Google Play alebo prehrávať obsah z displeja pripojeného smartfónu, tabletu, či PC.