Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lampa, ktorá vás bude poslúchať

Lampa, ktorá vás bude poslúchať
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
5. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Radi čítate klasické knihy a pri dlhšom čítaní musíte presunúť nielen seba, ale aj lampu? Alebo by sa vám v práci zišli aj štyri ruky, pretože potrebujete zároveň telefonovať, písať si poznámky, či máte popri tom všetkom ešte aj videohovor? Tak je tu zaujímavé riešenie od spoločnosti Cerevo.

Je ním robotická lampa Lumigent a názov nie je náhodný. Spája totiž slová svetlo (lumia) a inteligencia. Lampa je vybavená Wifi technológiou, aby ste ju mohli nastaviť či skôr jednoducho vybrať si činnosti, v ktorých vám má priniesť ideálne svetlo.

Na to slúži tomuto svetelnému robotovi vstavaná 8 megapixlová kamera a inteligentná aplikácia vo vnútri. Svetlo teda nielen zisťuje, ako vám čo najlepšie posvietiť na prsty, ale aj napríklad spraví fotografiu toho miesta na stole, na ktoré mu ukážete. Videohovor sa tiež podstatne zjednoduší, pretože lampa nájde ideálnu intenzitu a uhol svetla, aby ste na videohovore boli rovnomerne osvetlení. Ak však už máte všetkých tých Wifi žiarení po krk, tak samozrejme môžete lampu spárovať s počítačom aj cez USB kábel.

Robotická lampa Lumigent od spoločnosti Cerevo dokáže nastaviť to najideálnejšie osvetlenie podľa potrieb používateľa

A aká by to bola pomocníčka, keď by ste ju museli zapínať a vypínať ručne? Vstavaný hlasový modul vám teda umožní jednoduchými hlasovými povelmi zapnúť nielen lampu, ale aj mód, v ktorom potrebujete, aby v tú danú chvíľu fungovala. No a k mechanike, rameno dovoľuje tomuto svetelnému pomocníkovi až štyri osi pohybu, čím naozaj dosiahne na celú plochu stola, či osvetlí váš čitateľský kútik.

Robotická lampa Lumingent využíva pre rozoznanie okolia zabudovanú 8 megapixlovú kameru