Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG Signature W7: Umenie v podaní neskutočne tenkého OLED televízora

LG Signature W7: Umenie v podaní neskutočne tenkého OLED televízora
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak ste si mysleli, že ploché televízory už nemôžu byť tenšie, z omylu vás určite vyvedie najnovšie, a dalo by sa povedať až umelecké, dielo v podobe OLED televízora LG Signature W7. Ten sa hrdo hlási k úspešnej sérii dizajnových prémiových zariadení Signature, a pokojne by sa mohol stať ich novým kráľom. Možno aj preto, že si tento televízor už vyslúžil ocenenie CES Innovation Award.

Nová séria OLED televízorov LG Signature W7 sa snaží upútať pozornosť najmä prezentáciou obrazu. Skladá sa so samotného televízora a sprievodného soundbaru s podporou Dolby Atmos. Pod skratkou W prezentuje LG svoj výtvor ako „Wallpaper“, čo dosvedčuje hrúbka 4K HDR OLED panelu, ktorá sa dokázala stlačiť na neuveriteľných 2,57 milimetrov.

Spoločnosť LG predstavila svoj doteraz najtenší OLED televízor Signature W7, ktorý je určený na zavesenie na stenu

Je to možné práve vďaka technológii OLED, ktorá nevyžaduje zadné podsvietenie panelu, ako je tomu pri LCD televízoroch. LG Signature W7 nemá stojan a je striktne určený pre montáž na stenu, kde pôsobí ako také umelecké dielo. K jeho uchyteniu sa používajú magnetické klipy, pričom po montáži je celková hrúbka od steny taktiež prekvapujúca, okolo 4 milimetrov. Televízor teda naozaj pôsobí ako taká tapeta, pretože nevrhá takmer žiaden tieň.

OLED televízor LG Signature W7 so svojou hrúbkou 2,57 milimetrov nevrhá na stenu takmer žiaden tieň

OLED televízor LG Signature W7 bude dostupný vo veľkosti 65 a 77 palcov. Predávať by sa mal začať vo februári a do obchodov dorazí v marci. Napriek tomu, že ceny zatiaľ neboli zverejnené, treba sa pripraviť, že takáto zábava poriadne okreše domáci rozpočet o pekných pár tisíc EUR.

OLED televízor LG Signature W7 sa na stenu uchytí pomocou magnetických klipov