Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG prináša evolúciu farieb v televízoroch

LG prináša evolúciu farieb v televízoroch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

O tom, že sa dá vernosť farieb na LCD televízoroch ešte viac priblížiť k skutočnosti, sa mohli presvedčiť návštevníci výstavy CES 2017. Spoločnosť LG totiž predstavila nový modelový rad LCD televízorov pre rok 2017, ktorý modifikáciou zobrazovacej technológie dokáže vyťažiť z farebného spektra RGB maximum.

Nové televízory LG Super UHD SJ95, SJ85 a SJ80 totiž dostali do vienka novú renderovaciu technológiu Nano Cell, kde jednotlivé body na podsvietenom paneli majú veľkosť 1 nanometer. Vďaka tomu sa vývojárom z LG podarilo vytvoriť obrazovky, ktoré majú presnejšie a živšie farby, ako je tomu u iných LCD televízorov. Používatelia si tak môžu vychutnať svoj obľúbený film v až miliarde bohatých farieb, ktoré pokrývajú viac ako 90 percent RGB spektra.

Nové LCD televízory LG Super UHD SJ95, SJ85 a SJ80 sa môžu pochváliť technológiou Nano Cell, ktorá prináša vernejšie a živšie farby

Vývoj samozrejme pokročil aj v oblasti OLED televízorov, ktoré výrobca LG v minulosti priniesol spotrebiteľom vôbec ako prvý na svete. Tohtoročné modely prémiových OLED televízorov B7, C7, E7, G7 a W7 sa môžu pochváliť technológiou Ultra Luminescence, ktorá vylepšuje jas obrazoviek až o 25 percent. Spolu s tým si prinášajú aj lepšie farby v podaní až 99 percent farebného spektra DCI.

Spoločnosť LG predstavila aj nové OLED televízory pre rok 2017

Pre ešte vernejšie a sýtejšie farby si LG zobrala na pomoc odborníkov zo spoločnosti Technicolor, ktorá sa pohybuje najmä vo filmárskom prostredí. Vďaka tomu sa technológia High Dynamic Range mohla z dvoch minuloročných formátov HDR10 a Dolby Vision rozrásť o ďalšie dva formáty s označením HLG a Advanced HDR. Navyše nová funkcia HDR Effect prináša OLED televízorom zvýšenie jasu v niektorých scénach podľa potreby.

OLED televízory od LG si pre tento rok polešili a majú o dva formáty HDR viac, ako ich minulorční súrodenci

Čo by to bol za zážitok s kvalitným obrazom, ak by nebol doplnený poriadnym ozvučením. Aj na to sa v LG myslelo a nové OLED televízory môžu byť ozvučené sprievodnými soundbarmi s technológiou Dolby Atmos pre plný 360 stupňový priestorový zvuk.

Pomyselnou čerešničkou na torte je malý prídavok v podobe 4K UHD Blu-Ray prehrávača LG UP970 s podporou HDR10 a plánovanou podporou Dolby Vision, ktorá by mala byť dostupná niekoľko mesiacov po vydaní zariadenia v marci tohto roku.

Okrem nových televízrov sa LG pochválilo aj 4K UHD Blu-Ray prehrávačom UP970