Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG na CES 2017 predstaví svoj prvý prenosný laserový projektor

LG na CES 2017 predstaví svoj prvý prenosný laserový projektor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG vyrobila svoj prvý laserový projektor kompaktných rozmerov, ktorý je prenosný, dá sa ľahko spárovať s Bluetooth reproduktormi a má dostatočnú svetelnosť aj pre premietanie počas denného svetla. Nový projektor ProBeam navyše beží na operačnom systéme WebOS, čiže používatelia získajú prístup k rovnakým aplikáciám, ako majú inteligentné televízory LG.

Laserové projektory, ako ich názov napovedá, používajú ako zdroj svetla lasery namiesto bežných lámp. Ich výhodou je dlhšia životnosť, netreba vymieňať lampu a zabezpečia lepšiu kvalitu obrazu. Projektor LG ProBeam má svetelnosť až 2000 lúmenov, čiže by mal byť vhodný aj pre použitie v svetlých miestnostiach či dokonca vonku na dvore. Projektor premieta obraz v rozlíšení Full HD.

Spoločnosť LG na CES 2017 predtaví svoj prvý laserový projektor ProBeam

ProBeam váži 2,1 kilogramu a je dostatočne malý, aby sa dal prenášať jednou rukou. Prenositeľnosť je podporená aj funkciou Miracast pre bezdrôtové pripojenie a zrkadlenie obsahu z iných inteligentných zariadení. Funkcia Sound Sync Adjustment prináša synchronizovaný prenos zvuku do spárovaných Bluetooth zariadení, ako sú reproduktory a slúchadlá. Pre priamu navigáciu v rozhraní poslúži ovládač LG Magic Remote Control.

Laserový projektor LG ProBeam má svetelnosť až 2000 lúmenov

Laserový projektor ProBeam má jednoduchý a čistý dizajn navrhnutý tak, aby zapadol do bežnej domácnosti. Aj preto na rozdiel od iných domácich projektorov je postavený na výšku. Výrobca zatiaľ neuvádza cenu ani dostupnosť. Ďalšie podrobnosti sa teda možno dozvieme už počas veľtrhu CES 2017, na ktorom bude projektor ProBeam predstavený verejnosti.

Laserový projektor LG ProBeam premieta v rozlíšení Full HD