Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ručný stabilizátor Karma Grip pre akčné kamery GoPro Hero

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť GoPro spolu so svojim dlho očakávaným dronom Karma Drone vydala aj ručný stabilizátor Karma Grip, ktorý bol súčasťou balenia. Bol to šikovný spôsob, ako zdôrazniť debut novej kvadrokoptéry, pričom používateľ mohol pripevniť kameru s 3 osovým stabilizátorom z dronu priamo k ručnému držiaku a nakrúcať tak akčné zábery zo zeme.

Karma Drone je už nejaký ten piatok na trhu a tak sa spoločnosť GoPro rozhodla sprístupniť ručný stabilizátor Karma Grip aj ostatným spotrebiteľom ako samostatný produkt. Vzniklo tak motorizované prenosné zariadenie, ktoré dokáže používateľom akčných kamier Hero poskytnúť hladké zábery nakrúcané z ruky na pevnej pôde pod nohami.

Spoločnosť GoPro vydáva samostatnú verziu ručného stabilizátora Karma Grip pre akčné kamery Hero

Ručný stabilizátor Karma Grip funguje na podobnom systéme motorčekov, ktoré udržiavajú akčnú kameru v rovnováhe, ako je tomu u konkurenčného ručného stabilizátoru DJI Osmo Mobile, ktorý je určený pre nakrúcanie videí so smartfónom. Sofistikované zariadenie Karma Grip pritom na jedno nabitie batérie dokáže udržať stabilný záber po dobu 1 hodiny a 45 minút, čo nie je vôbec zlý čas.

GoPro Karma Grip sa skladá z ručného držiaku a mechanického stabilizátora s rámikom pre vloženie akčnej kamery Hero

Karma Grip spolupracuje priamo iba s novou akčnou kamerou GoPro Hero 5 Black. No majitelia akčných kamier Hero 4, či novších Hero 5 Session nemusia zúfať, pretože výrobca pripravuje aj pre tieto kamery rámik pre uchytenie na stabilizátor, ktorý sa však bude predávať samostatne. Ručný stabilizátor Karma Grip pre kameru Hero 5 Black je už k dispozícii za cenu 329,99 Eur. Rámik pre kameru Hero 4 sa predáva za cenu 34,99 Eur, no a na rámik pre kameru Hero 5 Session si budú musieť používatelia počkať až do jari budúceho roku, pričom cena zatiaľ nebola oznámená.

GoPro Karma Grip je prispôsobený pre akčné kamery Hero 5 Black, majitelia Hero 4 a Hero 5 Session si budú musieť zakúpiť rámik k držiaku