Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Minimalistický predzosilňovač a slúchadlový zosilňovač v tvare ľudskej lebky

Minimalistický predzosilňovač a slúchadlový zosilňovač v tvare ľudskej lebky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca zosilňovačov Metaxas & Sins sa svojmu oceňovanému dual-mono predzosilňovaču Marquis rozhodol dať trocha morbídnu podobu. Novinka s názvom Marquis „Memento mori“ je predzosilňovač a slúchadlový zosilňovač s podobou ľudskej lebky, ktorý je navrhnutý pre moderných audiofilov, ktorí sa viac zaoberajú čistejším zvukom, ako širokou škálou funkcií.

Marquis „Memento mori“ ako ľudská lebka v čiernom prevedení je vyhradený slúchadlový zosilňovač, ktorý používateľov sľubuje dodať „jedinečnú transparentnosť a hravý realizmus.“ Vďaka svojmu tvaru tiež slúži ako dizajnový stojan pre slúchadlá.

Výrobca Metaxas & Sins zostrojil minimalistický predzosilňovač a slúchadlový zosilňovač Marquis

Každá očná jamka má v sebe rovnaký druh merača úrovne, aký nájdete vo výkonnom zosilňovači Ikarus, s tým, že úprava sa vykonáva pomocou otáčania dvoch ovládačov, ktoré sú umiestnené pod lícnymi kosťami. Slúchadlá sú zapojené do konektoru cinch v priestore „úst.“ Memento mori môže slúžiť ako minimalistický predzosilňovač vybavený tromi line-in vstupmi a RCA výstupmi pre pripojenie k výkonovému zosilňovaču poháňajúce high-end reproduktory.

Sluchadlový zosilňovač Marquis

Čo sa týka audio špecifikácií je písaná DC frekvenčná odozva 5 MHz (3 dB), výstupné napätie 15 V RMS na kanál do 50 ohmov (s nie viac ako 0,05 percentným harmonickým skreslením pri frekvenciách od 20 Hz do 20 kHz), pomer medzi signálom a šumom je -117 dBV, s citlivosťou 26 dB a vstupnou impedanciou 100 kOhm. Napájanie je vyriešené v základni, čím sa pomáha k ochrane pre rušením a šumom. K dispozícii je aj voliteľná batéria s výdržou do 5 hodín.

Vďaka svojmu tvaru môže zosilňovač Marquis

Marquis „Memento mori“ nemusí vyzerať až tak strašidelne, ide o estetický prvok, no desivá je jeho cena. Odporúčaná maloobchodná cena pre prevedenie s materiálovou úpravou CNC čierny hliník je 4 950 dolárov. To však nie je nič proti verzii s povrchom z lešteného titánu, za ktorú si výrobca účtuje horibilných 13 500 dolárov.

Nielen za dizajn ale aj špičkové špecifikácie sa platí, v prípade zosilňovača Marquis